Tero Pitkamäki.Foto: Reuters/Scanpix
Kergejõustik
7. juuni 2018, 14:13

Soome odaviskekuulsus üritab ränga vigastuse kiuste hooaega jätkata

Soome odaviskaja Tero Pitkamäki avalikustas täna, et rebestas teisipäeval Turus peetud võistlusel vasaku põlve eesmist ristatisidet. Hoolimata sellest pole välistatud, et ta osaleb augustikuisel Berliini EMil.

35aastase Pitkamägi põlve uurinud doktor Harri Panula ütles Soome rahvusringhäälingule, et sportlase põlve kõik ülejäänud osad jäid terveks. Kindlasti vajab Pitkamäki paarinädalast taastumisaega, aga operatsiooni on võimalik edasi lükata sügisesse.

"Kui diagnoosi kuulsin, arvasin, et hooaeg on kindlasti läbi. Aga siis ütles arst, et kõik pole veel kadunud. Kahe-kolme nädala pärast on mul võimalik uuesti oda visata. EMil osalemine sõltub peamiselt sellest, kas suudan (juuli keskel peetavatel) Kaleva mängudel võistelda ja teiste Soome odaviskajatega konkurentsis olla," rääkis 2007. aasta maailmameister.

Eesmist ristatisidet rebestas septembris ka freestyle-suusataja Kelly Sildaru, aga tema opetasiooniga ei viivitanud ja pidi seetõttu Pyeongchangi taliolümpiast eemale jääma. Sama vigastuse on läbi elanud ka paljud pallimängijad, nendelgi on taastumiseks kulunud vähemalt kuus kuud.

Mis saab pärast operatsiooni Pitkamäki karjäärist? "Teen otsuse kunagi hiljem, aga praegu ei paista tulevik kuigi helge," sõnas ta.

Pitkamäki sai Turu võistlusel tulemusega 82.41 viienda koha. Vigastus juhtus kuuendal katsel. Jõuproovi võitis Eesti rekordi 88.73 visanud Magnus Kirt.