Kristin Kuuba nime leiab nüüd edetabeli 93. realt.Foto: Eesti Sulgpalliliit / Oleg Hartsenko
Spordivaria
7. juuni 2018, 18:44

Kristin Kuuba tõusis taas karjääri parimale kohale

Eelmisel nädalal Jelgava turniiri võitnud Eesti parim naissulgpallur Kristin Kuuba tõusis maailma edetabelis taas karjääri parimale kohale, nüüd leiab tema nime 93. realt.

Aasta tagasi asus Kuuba üksikmängu edetabelis 165. kohal, aga kohe seejärel tõusis ta 150 parema hulka. Tasapisi kerkides oli koht aastavahetuseks 131., jaanuari keskpaigaks 120. ning veebruari alguseks 109. Seejärel jäi Kuuba mõneks kuuks tollele tasemele püsima, kuni tänu EMil kaheksandikfinaali jõudmisele kerkis esimest korda saja parema sekka, täpselt 100. reale.

Nädal tagasi sai uueks parimaks 98., nüüd tänu Jelgavast lisandunud 1700 punktile 93. koht.

Homsest alustab Kuuba EK-etappi Kaunases, kus tal on sarnaselt eelmise nädala Läti-võistlusega esimene asetus. Punktilisa on võimalik teenida nii sealt kui ka järgmisel nädalal Madridist.

Paarismängus leiab Kuuba ja Helina Rüüteli 58. kohalt. Üksikmängus asuvad eestlannadest maailma teises sajas Getter Saar (131.) ja Kati-Kreet Marran (152.).

Meeste üksikmängus kerkis kaheksa koha võrra, 73ndaks Raul Must, kes Jelgavas jõudis poolfinaali. Tema teeb järgmise stardi Madridis, kus evib seitsmendat asetust.