Ott Tänak ja Martin JärveojaFoto: AFP/Scanpix
WRC
8. juuni 2018, 14:02

ÕL SARDIINIAS | Järveoja: auto on alajuhitav, palju peab käsipidurit kasutama

Ott Tänak ja Martin Järveoja (Toyota) hoiavad Sardiinia MM-ralli viienda kiiruskatse järel kolmandat kohta, kaotades Andreas Mikkelsenile (Hyundai) 16,4 ja Thierry Neuville'ile (Hyundai) 2,4 sekundiga.

Neljas kiiruskatse küll võideti, kuid ülejäänud katsetel oli eestlastel probleeme alajuhitavusega. Sama muret kurtsid ka teised Toyota piloodid Jari-Matti Latavala ja Esapekka Lappi.

"Auto on kuidagi alajuhitav. Kuigi minul rooli käes pole, oskan kõrvalt vaadates öelda, et palju peab käsipidurit kasutama. Ei oska öelda, milles probleem täpselt on, aga äkki servises saame targemaks," selgitas Martin Järveoja olukorda.

Ott Tänak pärast viiendat kiiruskatset. Foto: Kaarel Täll

Tema sõnul sobis neljas kiiruskatse Toyotale paremini ja kohe näidati ka kõige kiiremat aega. "Seal polnud ühtegi aeglast kurvi, pigem oli otse sõitmine," lisas ta.

"Kohati olid teed päris libedad, näiteks viimase (viienda - toim) kiiruskatse esimene kaevanduses kulgenud kilomeeter oli tatise mudakihi all. Seal oli esimesena rajale läinud Thierry'l (Thierry Neuville, kes võitis ka kiiruskatse - toim) eelis, kuid suures plaanis olid tingimised suhteliselt võrdsed. Ei olnud esimestel eelist, polnud ka tagumistel Võistlejate seisukohast oli suhteliselt täpne ilm."

Ott Tänak ja Martin Järveoja vahetult enne hooldusalasse jõudmist. Foto: Kaarel Täll

Järveoja sõnul oli täna hommikul rehvide valimine lihtne: ainus variant oli pehme segu. Õhtul on oodata taas heitlikku ilma ja mõnel katsel võib vihma sadada, mõnel päike paista. "Nüüd peab natukene pead murdma, mis õhtupoolikul alla panna ja kaasa võtta. Kui vihma sajab, on jälle lihtne, kui on aga soe, võivad olud kiiresti muutuda."