Herve Renard.Foto: Robin Roots
Jalgpall
8. juuni 2018, 16:42

Maroko peatreener: tulemus ei ole kõige tähtsam, tahame vigastusi vältida

Eesti jalgpallikoondis läheb homme kell 19 kodusel Lilleküla staadionil vastamisi MM-finaalturniiriks valmistuva Maroko koondisega. Vastaste peatreeneri Herve Renardi sõnul sobib Eesti nende viimaseks ettevalmistusmänguks väga hästi. 

„Loomulikult tahtsime mängida ühe mängu ka Venemaal, aga sinna oli keeruline vastast leida. Seejärel tuli Eesti võimalus ja see sobis meile, kuna kohtumine jääb täpselt meie marsruudi peale. Lendame homme pärast mängu kohe edasi meie treeningbaasi.”

Juhendaja hinnangul sobib Eesti väga hästi viimaseks vastaseks enne finaalturniiri, olgugi et meie mängustiil erineb kardinaalselt Portugali ning Hispaania omast, kes Marokoga finaalturniiril samasse alagruppi kuuluvad. 

„Teadsime, et siinne staadion on väga hea ning sobib meie viimaseks ettevalmistusmänguks. Mängite teistsugust jalgpalli, kuid on oluline kõigeks valmis olla. Homme jääb vaid kuus päeva meie MMi alguseni ja peame seda kogu aeg silmas pidadama," sõnas Renard.

Eesti koondisest kõneledes muutus juhendaja aga napisõnaliseks. „Tean teie kaptenit (Ragnar Klavanit - toim), sest ta mängis Meistrite liiga finaalis. See on juba väga kõva tase ja soovin teid õnnitleda, olgugi, et ta kaotas. Lisaks olen teie valikgrupi tulemusi vaadanud, sest teil oli raske alagrupp, kuhu kuulusid Bosnia ja Hertsegoviina, Kreeka ja Belgia.”

Homset mängus silmas pidades on arusaadavalt kõige tähtsam viimase hetke traumasid vältida. „Loomulikult soovin vigastusi vältida. Kõik peavad hetkel oma viimaseid ettevalmistusmänge ning tähtis on vastast austada. Peame nii vaimselt kui ka füüsiliselt mänguks valmis olema. Samas homme, just nagu eelmistes mängudes Ukraina ja Slovakkia vastu, pole tulemus esmatähtis," lausus juhendaja. 

Homse koosseisu osas ei soovinud Renard paljastusi teha, kuna kohtumist Eestiga jälgivad ka nende MM-finaalturniiri vastased (Hispaania, Portugal ja Iraan – toim). „Enamus mängijad teavad, kes alustavad. Küsimärgi all on ehk üks-kaks positsiooni," sõnas ta.