Kevin Durant valiti teist aastast järjest finaalseeria kõige väärtuslikumaks mängijaks.Foto: Kyle Terada
Korvpall
9. juuni 2018, 06:48

Kas LeBron James mängis viimast korda Clevelandi eest?

VIDEO | Cavaliersiga põrandat pühkinud Warriors krooniti teist aastat järjest NBA meistriks (1)

Golden State Warriors krooniti teist aastat järjest maailma parimaks korvpalliklubiks. NBA finaalis alistati Cleveland Cavaliers mängudega 4:0, viimaseks jäänud matšis oldi võõrustajatest üle 108:85.

Neljas mäng oli seeria kõige ühepoolsem. Warriors läks eest ära kolmanda veerandaja alguses, mil vahe käristati kiirelt 15 punkti peale. Neljanda perioodi alguses murdsid Stephen Curry korvid Cavaliersi selgroo lõplikult.

Warriorsi kasuks viskas Stephen Curry 37 punkti, tagamängija tabas 15st kaugviskest 7. Teist aastat järjest finaalseeria kõike väärtuslikumaks mängijaks valitud Kevin Durant tegi 20 punkti, 12 lauapalli ja 10 resultatiivse sööduga kolmikduubli. Cavaliersi resultatiivseim oli 23 punktiga LeBron James.

Mängu kokkuvõte:

Viimati lõppes finaal nelja mänguga 2007. aastal, toona oli San Antonio Spurs 4:0 üle samuti Jamesist ja Cavaliersist.

Warriosi jaoks oli tegu kolmanda tiitliga viimase nelja hooaja jooksul. Ainus ebaõnnestumine tuli sisse 2016. aastal, Cavaliersi vastu mängiti finaalis maha 3:1 eduseis. Pärast Kevin Duranti liitumist pole aga kangele konkurendile mingit võimalust jäetud, mullu oldi Cavaliersist üle mängudega 4:1.

Kokku on Warriorsil nüüd kuus NBA meistritiitlit (1947, 1956, 1975, 2015, 2017, 2018). Sellega tõusti NBA ajaloos koos Chicago Bullsiga jagama kolmandat kohta. Ees on vaid Boston Celtics 17 ja Minneapolis/Los Angeles Lakers 16 esikohaga.

Neli aastat järjest Jamesi vedamisel finaali jõudnud Cavaliersil seisab aga ees närviline suvi. 33aastasel Jamesil on võimalus vabaagendiks saada ja klubi vahetada. Enim on tema võimalike sihtkohtade puhul räägitud räägitud Houston Rocketsist (kaotas tänavu Warriorsile läänekonverentsi finaalis 3:4), Los Angeles Lakersist ja Philadelphia 76ersist.

LeBron Jamesi viimased sekundid väljakul:

Mängujärgsel pressikonverentsil James põletavale küsimusele selget vastust ei andnud, aga ütles, et arvestab otsuse tegemisel eelkõige perekonnaga. Lisaks avaldas James, et mängis finaalseeria viimased kolm mängu sisuliselt murtud parema käega.

"Põhjustasin endale ise vigastuse. Pärast esimest mängu (Cavaliers kaotas lisaajal 114:124) olin emotsioonidest nii tulvil ja väga pahane, et niimoodi kaotasime. Meie enda vigade ja kohtunike otsuste tõttu kaotasin pärast mängu pea," rääkis ta. USA meedia andmetel lõi James rusikaga tahvlit.

James lahkus Clevelandist ja Ohiost ka 2010. aastal. Siis mängis ta enne koduosariiki naasmist neli hooaega Miami Heati ridades.