Roman AbramovitšFoto: AFP/Scanpix
Jalgpall
9. juuni 2018, 17:02

KINDEL EI! Roman Abramovitš saatis Chelsea võimalikud kosilased kukele (3)

Hiljuti Suurbritannia võimude poolt (viisa)hammasrataste vahele võetud Londoni Chelsea jalgpalliklubi omanik Roman Abramovitš peab lisaks ametivõimudega võitlema ka kaasmultimiljonäridega. 

Inglismaa meedia teatel soovib keemiatööstuse miljardär Jim Ratchliffe endise Venemaa oligarhi, kellel nüüd Iisraeli kodakondsus, armastatud vutiklubi endale soetada. Seda eriti olukorras, kus Abramovitš ei pääse riiki, et meeskonna tegemisi juhtida ning nautida. 

INEOSe keemiakompanii tegevjuht Ratcliffe'i peetakse küll Manchester Unitedi fänniks, kuid oma elukoha tõttu on ta Chelsea meeskonna hooajapiletite omanik. Mullu novembris sai britist ka FC Lausanne-Sporti omanik, kuid hooaja lõpus langes meeskond Šveitsi esiliigasse. 

Daily Maili teatel lükkas Abramovitš ärimehe pakkumise tagasi, seda hoolimata, et Ratcliffe'i varandust (~24 miljardit eurot) hinnatakse Vene oligarhi omast (~10,5 miljardit eurot) ligi kaks korda suuremaks.

Abramovitš ostis Chelsea 2003. aastal 160 miljoni euro eest ning 15 aasta jooksul on klubi tulnud viiel korral Inglismaa kõrgliiga võitjaks. Lisaks on tiimil ette näidata üks Meistrite liiga karikas. Praegusel hetkel hinnatakse Londoni meeskonna turuväärtuseks 1,3 miljardit eurot.