Ragnar Klavan. Foto: Martin Ahven
Jalgpall
9. juuni 2018, 20:14

Ragnar Klavan vigastusest: läheb järjest paremaks (3)

Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan peab vigastuse tõttu tänast mängu Marokoga tribüünilt jälgima, kuid peagi loodab mees taas rivis olla. 

"Tahaksin ikka kaasa lüüa, aga kahjuks pole see võimalik. Tervis läheb praegu järjest paremaks ja väga hull asi pole," sõnas Klavan Eesti - Maroko mängu poolajal ETV otse-eetris. "Kui oleksin lasknud sel minna ja minna, oleks hullemaks läinud. Õigel ajal sai paus sisse tehtud ja hooaja ettevalmistuseks peaksin mängukorras olema."

Klubi poolt on tal ette antud eraldi treening- ja taastumiskava, mida tuleb jälgida. Lisaks on keskkaitsja pidevalt suhtluses Liverpooli arstidega. "Pean ette kandma, kuidas läheb ja kui on paremaks läinud, siis läheb treeningprogramm raskemaks. Tagasi pean meeskonna juures olema 2. juulil, siis hakkab ettevalmistus peale," sõnas Klavan. 

Kuigi Klavanil on Liverpooli meeskonnaga kehtiv leping on Inglismaa meedias ringlemas ka sahinaid, et biitlite sünnilinnaklubi tahab eestlasega koostööd pikendada. Klavan ise seda kommenteerida ei oska. 

"Ei loe Inglismaa meediat. Arvamusi tuleb igasuguseid. Mul on kehtiv leping olemas ja seda, kas tuleb pikendus või mitte, on raske kommenteerida," lausus ta. 

Möödunud aasta, kus sai mängida nii Inglismaa kõrgliigat ning Meistrite liigat, oli Klavanile endale väga õpetlik. "Iga aasta on uus ja huvitav. Õpid uusi asju ja arened inimese ja mängijana. Uus kogemus, mida kaasa võtta ja järgmine hooaeg paremini teha," lausus ta.

Praegu varjutab lõppenud hooaega veel valus Meistrite liiga kaotus. "Väga raske on veel. Jõuda sinna, kus otsustab üks mäng võitja, kuid seal nii kaotada. Mõru maik on suus," rääkis eestlane. 

Küll sõnas ta, et jalgpalli MMil ta pingsalt silma peal ei hoia. "See on pigem see aeg, kus saan perega olla ja teistsugust elu nautida," sõnas Klavan lõpetuseks.