Ott Tänak pärast laupäevase viimase kiiruskatse järel inseneridele aru andmas.Foto: Kaarel Täll
WRC
9. juuni 2018, 21:45

ÕL SARDIINIAS | Ott Tänak: õpime palju, kohati tajun, et me pole nii hästi ette valmistunud, nagu peaks (1)

Ott Tänak ja Martin Järveoja hoiavad Sardiina MM-ralli viimase päeva eel üheksandat kohta. Võistluse rikkus eilne viimane kiiruskatse, kui purunes Toyota radiaator. Mehaanikud tegid öötundidel kõvasti tööd ja auto saadi tänaseks taas liikuma. Reeglid näevad siiski ette, et eestlased said 10 minutit trahvi.

Ka Tänakul jagus mehaanikute suunas vaid kiidusõnu: "Mehed tegid suure töö ära," ütles ta tänase rallipäeva lõpus. Kui mehaanikute uneaeg jäi öösel väga lühikeseks, siis Tänak jõudis oma sõnul piisavalt puhata. "Saime magada küll. Eks neid unetunde ole vähem, ühe nädalavahetuse kannatab paari tunniga öös ära küll. Auto kohta tuli teade kell pool kaks öösel, aga sellegi poolest saime puhata."

Kaardilgeja Martin Järveoja. Foto: Kaarel Täll

Saarlane lisas, et kuigi kõrget kohta enam püüda ei saa, ammutatakse rallilt vajalikku informatsiooni. "Õpime palju, kohati tajun, et me pole nii hästi ette valmistunud, nagu peaks. Avastan ikka veel auto käitumise kohta uusi asju," ütles ta.

Ka tänase päeva viimane kiiruskatse ei kulgenud viperusteta: purunes üks rehv. "Lisaks saime rehvivahetust harjutada! Läks vist poolteist minutit. Nii et oleme saanud sellel rallil palju asju proovida," tõdes ta. "Muidugi on sellest rehvist kahju, aga mis seal ikka teha." 

Sardiinia MM-ralli. Foto: Kaarel Täll

Homme on kavas veel neli kiiruskatset ja Tänakut eraldab kaheksandal kohal asuvast Jan Kopeckyst ligi kaks minutit. "Igal juhul proovime lisapunkte saada. Kopeckyt oli enne võimalik püüda, nüüd... eks näis. Alustame homset päeva kõva pingutusega, vaatame, kuhu see viib. Kindlasti me ei säästa rehve, vaid pingutame."

Kui Tänakult küsiti, kas tema pilk on juba Soome rallil, kõlas lõbusal toonil vastuseks: "Pilk on rannal."