Sebastien Ogier. Foto: AFP/Scanpix
WRC
10. juuni 2018, 14:35

0,7 sekundiga teiseks jäänud Ogier: kaotasime lahingu, kuid mitte sõja (1)

Viiekordne autoralli maailmameister Sebastien Ogier läks Sardiinia ralli viimasele võistluspäevale vastu küll esikohalt (3,9 sekundit edu Thierry Neuville'i ees), kuid nädalavahetuse lõpuks oli belglane see, kes 0,7 sekundiga esikoha omale napsas.

"Proovisin kõigest väest. Andsin igal katsel natukene ära. Viimane katse oli väga keeruline. Suured kivid olid teel ja ma läksin kahel korral sõidujoonest välja. Aga oli palju kohti sel nädalavahetusel, kus oleks saanud selle aja tagasi võita. Kaotasime lahingu, kuid mitte sõja," sõnas prantslane pärast rallit. 

"Jah, ta võitis küll selle ralli, aga kuus rallit on veel ees. Pole põhjust paanitsemiseks. Sel nädalavahetusel oli tal ka õnne," viitas Ogier reedesele vihmasajule. "Tuleb ka rallisid, kus tema peab ees teed puhastama. Pean oma võimalust lihtsalt ootama."

Viimase katse eel oli palju ärevust ka Ogier ajakaardi osas, mille ta eelviimase katse finišist kaasa unustas võtta. "Kaardilugeja ütles, et võib minna. Mina ei pannud seda tähele," sõnas prantslane ausalt. 

Ajakaardi vahejuhtumi lahendas M-Spordi mehe jaoks Ott Tänak, kes selle finišist kaasa võttis ning endise tiimikaaslaseni toimetas. Kas selle kohta ka mingi protest sisse antakse, selgub hiljem. 

MM-Sarja üldarvestus pärast Sardiinia rallit: