Ott Tänak. Foto: Kaarel Täll
WRC
10. juuni 2018, 15:13

Kas tiitlivõimalus on veel elus?

ÕL SARDIINIAS | Tänak: tulevikus peame sarnaseid asju ära hoidma (8)

Ott Tänaku ja Martin Järveoja Sardiinia ralli lõppes kokkuvõttes üheksanda kohaga, mille eest teeniti kaks punkti. Lisaks koguti kolm silma punktikatselt. Hea tulemus läks reede õhtul toimunud õnnetuse nahka, kui hüppe järel purunes eestlaste Toyota radiaator.

"See oli väga raske ralli, kuid saime siit palju erinevaid kogemusi ja õppetunde. Maksime omajagu kooliraha. Eks Sardiinia ongi hooaja üks keerulisemaid rallisid.... Peame välja selgitama, miks teatud asjad juhtusid ja tulevikus peame sarnaseid asju ära hoidma. Üldiselt oli ju tunne hea, sest olime päris kiired. Peame lihtsal stabiilsemad olema. Nüüd on suvevaheaeg ja varsti lähme oma asjadega edasi," rääkis Tänak ralli lõpus.

Tema sõnul pole jõutud reedest juhtumit veel põhjalikult analüüsida. "Meil pole praegu vaja seda teha. Keskendusime ralli lõpuni sõitmiseni. Tähtis oli see, mis tuleb, mitte see, mis oli. Hetkel pole tõesti veel reedesele juhtumile mõelnud."

Kas saarlane tunneb, et tal on endiselt võimalus maailmameistriks tulla? "Mitte eriti, aga kunagi ei või täpselt teada. Realistlikult mõeldes teame oma seisu," ütles ta.

MM-sarja juhib seitsme etapi järel Sardiinias võidu noppinud Thierry Neuville (Hyundai), kes edestab kolmandal real paiknevat Tänakut juba enam kui 70 punktiga.

MM-sarja üldseis (punktides):
1. Thierry Neuville (Hyundai) 149
2. Sebastien Ogier (M-Sport) 122
3. Ott Tänak (Toyota) 77
4. Esapekka Lappi (Toyota) 70
5. Dani Sordo (Hyundai) 60
6. Andreas Mikkelsen (Hyundai) 56