Kristin Kuuba (paremal) ja Helina Rüütel mänguhoosFoto: Stanislav Moškov
Spordivaria
10. juuni 2018, 18:38

Kristin Kuuba võttis teist nädalat järjest EK-etapilt kõik, mis võtta andis

Kaunases peetaval sulgpalli EK-etapil võitis Kristin Kuuba esikoha nii üksik- kui ka paarismängus koos Helina Rüüteliga. Täpselt sama temp tehti teist nädalat järjest, neis mänguliikides ei kaotatud ühtegi mängu ka nädal tagasi Jelgavas.

Üksikmängu finaal läks sel korral Kuubal aga raskelt. Ta kaotas esimese geimi uelslannale Jordan Hartile 17:12 eduseisult 21:23. Teise võitis 21:18, otsustavas jäi taha 14:17, kuid suutis lõpuks võita samuti 21:18. Hommikuses poolfinaalis oli turniiril esimese asetuse saanud Kuuba alistanud kolmanda asetusega ungarlanna Agnes Korosi koguni 21:13, 21:8.

Tegemist on nagu Lätiski madalaima kategooriaga edetabeliturniiriga, võit annab 1700 punkti (mullu jõudis poolfinaali, maha läheb 1170). Sellega peaks Kuuba uuel nädalal paari pügala võrra tõusma (praegu 93. kohal).

Paarismängus jõudsid Kuuba ja Rüütel kindlate võitudega finaali, kus taanlannad Christine Busch ja Amalie Schulz avaldasid esimeses geimis tugevat vastupanu. Teises aga õieti mänguks ei läinudki - 22:20, 21:9. Et Kaunases võidutseti ka aasta tagasi, kaitses naispaar toona saadud edetabelipunkte ning uuel nädalal jääb nende arv samaks. Koht (58.) muutub vaid juhul, kui mõni lähikonkurent tõuseb mööda või langeb tahapoole.