Winnie Harlow finšilippu lehvitamas. Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
11. juuni 2018, 09:46

VIDEO | Kanadas lehvitati ruudulippu liiga vara. Vettel: kartsin, et inimesed hüppavad rajale (5)

Vormel-1 Kanada GP järgselt on võidusõidust rohkem kõneainet pakkunud ruudulipu lehvitamine, mida ekslikul kombel riputati üks ring liiga vara. 

Finišilippu lehvitati pilootidele juba 69 ringi järel, kuigi tegelikult oleks võistlus pidanud kestma 70 ringi, ning loomulikult järgnes sellele suur segadus. Tol hetkel sõitu juhtinud Sebastian Vettel ei tõstnud korraldajate apsakast hoolimata jalga gaasipedaalilt ning sõitis täiskiirusel lõpuni. 

"Teadsin, et üks ring on veel sõita. Nii autos olev loendur kui ka boksiseinal olev ringilugeja näitasid niimoodi. Ruudulippu nähes küsisin raadiost kohe üle, kuid mulle vastati, et sõida edasi. Korraks tekkis ka hirm, et inimesed hüppavad rajale ja hakkavad tähistama," sõnas Vettlel pärast võistlust.

Reeglite järgi märgitakse võidusõidu lõpp-protokoll aga just ruudulipu põhjal, mistõttu ilutseb sõitjate eilse GP ringide arvu lahtris 68 ringi. 

FIA võistluste direktori Charlie Whitingu sõnul ei olnud eilses eksimuses süüdi finišilippu lehvitanud modell Winnie Harlow. "Ruudulippu lehvitati varem, kuna stardiplatvormil olnud inimeste ja starteri vahel oli kommunikatsioonihäire. Nad küsisid võistluskeskusest üle, kas on viimane ring, ning sealt kinnitati seda neile," selgitas Whiting, et tegemist polnud lipulehvitaja isikliku veaga. 

Viimati juhtus analoogne viga neli aastat tagsai Hiina GP-l.