Saaremaa mängib järgmisel hooajal Urmas Tali vedamisel ka eurosarja. Foto: Martin Ahven
Võrkpall
11. juuni 2018, 14:22

VÕITLUSESSE! Saaremaa ja Pärnu hüppavad eurosarja

Kui tänavu madistas Eesti võrkpalliklubidest eurosarjas vaid Pärnu siis uuest hooajast lisandub suvepealinna satsile ka valitsev Eesti meister Saaremaa. 

Mõlemad Maarjamaa klubid registreerisid end tugevuselt kolmandasse eurosarja ehk CEV Challenge Cup'i ja nagu Pärnu mänedžer Reio Tilk naljatledes ütles, nüüd tuleb loota vaid, et eestlasi esimeses ringis ninapidi kokku ei loositaks.

Kolleegiga samastus ka Saaremaa eestvedaja Hannes Sepp. "Loosis võiks natukene õnne olla. Sest kui seal veab, võib mitu ringi purjetada," oli Sepp optimistlik, kuid lisas kärmelt: "Samas, varem või hiljem tuleb keegi väga kõva vastu. Venemaa või Itaalia viies meeskond on ikka vähe teine maailm."

Pärnu tänavune euroteekond piirdus kahe ringiga. Esimeses ringis alistasid pärnakad Küprose satsi Pafiakose Pafosega, kuid järgmises ringis sulges nende tee Belgia meeskond Meneni Par-ky. 

Tartu Bigbank ja Tallinna Selver jäävad kodutandrile

Kevadel Saaremaaga finaalis madistanud Tartu Bigbank Vana Maailma satsidele konkurentsi pakkuma ei lähe. "Eurosari oleks põnev ja tore, aga ei hakka üle oma võimete elama," sõnas Tartu mänedžer Hendrik Rikand. 

Sama plaan on tänavu Eesti meistrivõistlustel neljanda kohaga piirdunud Tallinna Selveril, kes jääb samamoodi Eesti-Läti keskseks. "Eesti klubide eelarveid vaadates on see päris priske tükk, mis läheb kahte mängu," sõnas Selveri juhatuse liige Lauri Kasper. "Ei tea ju kuidas loosiõnne on, et kas sõidad Lätti või Soome või peab hoopis Küprosele ronima."

Eurosarjade avaringide loosimine toimub 28. juunil Luksemburgis.