Eesti võrkpallikoondisel on Kuldliigas veel õlekõrsi. Foto: Robin Roots
Võrkpall
11. juuni 2018, 15:55

OMAPÄRANE! Eesti koondis ei peagi Kuldliigas ilmtingimata finaali jõudma

Eesti võrkpallikoondis sõidab homme Tšehhi, et osaleda koos võõrustajate, Portugali ning Türgiga kolmapäevast-neljapäevani toimuval Euroopa Kuldliiga finaalturniiril. 

Kuigi Final Four'ile sõidavad kõik meeskonnad võidumõtetega, saab naljaga pooleks öelda, et tänavusel turniiril on tähtsam isegi osavõtt. Nimelt pääsevad Kuldliiga kaks parimat edasi 20. - 24. juunini Portugalis toimuvale maailmajagude kvalifikatsiooniturniirile ehk Challenger Cup'ile. 

Võtmesõnas eelmises lauses on sealjuures Portugal, kellega Eesti Kuldliiga poolfinaalis vastamisi läheb. Peaksid lõunaeurooplased meid võitma ning ise kahe parema sekka jõudma, saab Vanast Maailmast edasi ka kolmas võistkond, kes selgitatakse välja pronksikohtumises. 

Mis juhtub Portugalis?

Maailmajagude kvalifikatsiooniturniir on aga viimane tõke kurikuulsasse Maailmaliigasse, mille uks mullu Eesti nina ees jõuga kinni löödi. 

Porto lähedal toimuvast turniirist võtab osa kuus võistkonda: korraldaja Portugal, kaks Euroopa võistkonda, lisaks üks Aafrikast, üks Põhja-Ameerikast ning viimase koha selgitavad Lõuna-Ameerika (Tšiili) ja Aasia (Kasahstan) parimad. 

Selle kuuiku võitja teenib koha omakorda uue nimega maailmaliigas ehk Rahvuste liigas. Samas tuleb pärast koha lunastamist tasuda ka osalustasu, mis on Eesti jaoks enneolematult suur - miljon USA dollarit.