Meeste kelgutamise ikoon Felix Loch 2018. aastal alguses Siguldas peetud MK-etapil.Foto: AP/Scanpix
Olümpia
11. juuni 2018, 19:53

Suurenes võimalus, et olümpiamängud tulevad Eesti külje alla (5)

Läti valitsus kavatseb toetada ideed, et 2026. aasta taliolümpia võiks osaliselt toimuda meie lõunanaabrite juures. Taliolümpialinnaks kavatseb kandideerida Stockholm, aga Rootsi pinnale kelgu- ja bobiraja ehitamise asemel oleks kelgutamine, bobisõit ja skeleton otstarbekas viia Läti väikelinna Siguldasse, teas uudisteagentuur LETA.

Ideega tuldi välja juba mullu, aga esialgu oli Läti avalikkus selle osas kahtleval seisukohal. Nüüd kavatsevad Läti valitsuse ministrid plaanile heakskiidu anda, et lõpuks rahvusvahelisele olümpiakomiteele ametlik kandeerimissoov esitada.

2026. aastal taliolümpialinnaks kavatsevad lisaks Stockholmile kandideerida ka Calgary (Kanada), Sapporo (Jaapan) ja üheskoos Itaalia suurlinnad Milano ja Torino. Kandideerimissoovi on maha matnud Lillehammer (Norra) ja viimati ka Sion (Šveits).

Sigulda asub Eesti piirist linnulennult 100 km kaugusel. Et olümpiavõistlusi võõrustada, tuleks jääradasid uuendada. Valitsus tellib uuringu kui palju rekonstrueerimine ja olümpiavõistluse korraldamine maksma võiks minna.

2022. aasta taliolümpia peetakse Pekingis.