Sara Errani.Foto: AP/Scanpix
Tennis
11. juuni 2018, 20:55

Arvatust viis korda pikema dopingukaristuse saanud tenniseäss on marus: see on häbiväärne! (1)

Rahvusvaheline spordiarbitraaž CAS otsustas dopingut tarvitanud Itaalia tennisisti Sara Errani võistluskeeldu pikendada kahelt kuult 10le. 2017. aastal esialgse karistuse ära kandnud Errani jõudis juba võistluskarusselli tagasi tulla, aga peab nüüd taas tenniseväljakutelt kaheksaks kuuks eemale jääma.

2017. aasta aprillis võetud võistlusvälisel testil leiti Errani uriinist letrosooli-nimelist ainet, mida kasutakse tavaliselt rinnavähi ravimisel, aga sportlastele seisneb selle kasulikkus eelkõige teiste keelatud ainete peitmises.

Errani selgitas, et letrosooli kasutas tema ema, kes võitles rinnavähiga. Ühel päeval olevat ema aga mõned tabletid köögikapi peale pillanud, kus hiljem valmistati tortellini pastat ja puljongit.

Rahvusvahelise tenniseliidu moodustatud komisjon leidiski, et suure tõenäosusega sattus letrosool Errani kehasse söögi kaudu ja midagi tahtlikku itaallanna käitumises polnud. Pikemat karistust nõudis Itaalia antidopinguagentuur, kes ei jäänud Errani põhjendusega rahule. CASi hinnangul oli antidopinguagentuuri soov põhjendatud.

Errani on aga äärmiselt pettunud. "See asi tekitab minus vastikust. Ma ei tea, et midagi taolist oleks varem juhtunud või taolist olukorda nii häbiväärsel moel lahendatud. Ma ei ole kunagi tulemust parandavaid keelatud aineid kasutanud. Armastan tennist liiga palju, et seda teha," vahendas tema sõnu BBC.

31aastase Errani üksikmängude parim saavutus on 2012. aastal Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste finaali jõudmine, paarismängus on itaallanna võitnud viis Suure slämmi turniiri.