Anett Kontaveit. Foto: AFP/Scanpix
Tennis
12. juuni 2018, 13:50

KRAHH! Uue treeneriga Kontaveit kaotas maailma 170. reketile (7)

Eesti tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 24.) langes Den Boschi muruturniiril, kus ta mullu oma esimese WTA-turniirivõidu teenis, konkurentsist juba avaringis, kaotades venelannale Veronika Kudermetova (WTA 170.) 4:6, 6:7 (4).

Ühtlasi oli tegemist eestlanna esimese ametliku mänguga uue treeneri Nigel Searsi käe all, kes asus Kontaveiti kolmekuulise katseajaga juhendama pärast Prantusmaa lahtisi. 

Kontaveit alustas kohtumist hästi, hoides avageimis enda servi nulliga. Kohe järgmises oli eestlannal kasutada kaks murdepalli, kuid vastane suutis oma pallingut hoida.

Edasi ei jõudnud Kontaveit kordagi murdepallini (parimal juhul tasaseis) ning üheksandas geimis oli hoopis Kudermetova see, kes eestlanna pallingu murdis ning 5:4 ette sai. Seejärel avaseti võidu peale servima läinud venelanna oli servijoone taga kindel ning võitis avaseti 6:4. 

Teise seti alguses pidi Kontaveit kohe tegelema murdepalli päästmisega, kuid  eestlanna sai sellega hakkama. Edasi suutsid mõlemad oma pallingut hoida, kuni seisuni 4:4, mil asus servima Kontaveit. 

Eestlanna pääses oma pallingul 30:0 ette, kuid Kudermetova suutis ilusate tõrjete toel jõuda omakorda murdepallini, mille ka ära kasutas. 5:4 seisul asus venelanna servima mängu võidu peale, kuid Kontaveit suutis kaks matšpalli tõrjuda ning seisu 5:5'le viigistada. 

Otsustaval hetkel näidati väga tulist lahingut. Kontaveit pidi oma servil päästma lausa neli (!) murdepalli, et 6:5 ette pääseda. Venelanna võttis seejärel oma pallingu nulliga ning teise seti võitja otsustati kiires lõppmängus, kus Kudermetova pani serviässadega oma paremuse maksma ning edenes järgmisesse ringi. 

Teises ringis ootab Kudermetovat ees Belinda Bencici (WTA 61.) ja Tereza Martincova (157.) vastasseisu võitja.

Küll pole turniir Kontaveidi jaoks lõppenud, sest lisaks üksikmängule võtab ta tänavu osa ka paarismängust. Eestlanna paariline on 24aastane valgevenelanna Aleksandra Sasnovitš (WTA 51.) ning avaringi kohtumises, mis peetakse homme, on nende vastaseks Austraalia paar Jessica Moore (WTA 902.) - Ellen Perez (WTA 240.).

Mullu teenis eestlanna Den Boschi turniiril oma esimese WTA-turniirivõidu, alistades finaalis venelanna Natalja Vihljantseva 6:2, 6:3.