Sebastien Ogier. Foto: LIONEL BONAVENTURE
WRC
12. juuni 2018, 18:00

Ogier süüdistab Sardiinia ralli napis kaotuses rajaolusid (2)

Sardiinia rallil peeti üks läbi aegade tihedamaid võitlusi. Lõppkokkuvõttes edestas võitja Thierry Neuville (Hyundai) Sebastian Ogier´d (Ford) vaid 0,7 sekundiga. 

Viimase kiiruskatse eel oli Ogier´ edu Neuville´i ees 0,8 sekundit. Teele pääses belglane vahetult enne valitsevat maailmameistrit. Ilmselt läksid rajaolud iga läbimisega aina raskemaks ning sellele viitab ka prantslane. 

"Katse lõpuosas olid tekkinud suured rööpad ning mõnes kohas olid hiiglaslikud kivid. Ühes vasakkurvis jäin ma rööpasse hetkeks kinni, kaotasin võib-olla sekundi," kirjeldas Ogier wrc.com-ile otsustavaid hetki. 

Siiski tõdes ta, et võistlus tulnuks enda kasuks kallutada juba varem. "Kogu nädalavahetuse jooksul juhtus palju väikseid asju. Kõige rohkem vihastab mind 13. katse start, kust ei saanud minema ja kaotasime umbes kolm sekundit," arutles Ogier. "Vaadates lõpptulemust, siis ongi kõik pisiasjades kinni." 

Viiekordne maailmameister leidis ka positiivset. "Võitlesin väga kõvasti ning vältisin suuremaid vigu. Kui nõnda kõvasti pingutad, siis väiksed eksimused satuvad ikka sisse, kuid üldises plaanis võin rahul olla," ütles ta. 

Kuigi Ogier jääb Neuville´ist kokkuvõttes maha 27 punktiga, siis ise ta selles suurt tragöödiat ei näe: "Ühest küljest ei tohi me enam kehva tulemust lubada, teisalt on meil nii mõnelgi rallil eelis. Olen pidanud aastaid rajapuhastaja tööd tegema. Olen õnnelik, et see koorem nüüd minu õlult maas on." 

MM-sarjas on nüüd pikem paus. Järgmine etapp sõidetakse 26.-29. juulini Soomes.