Foto: Helin Loik
Liigume
15. juuni 2018, 09:00

Kehaenergia aitab tuvastada hädad!

Bioresonantsdiagnostika (BRD) külvab korraga nii uudishimu kui ka umbusku: kas ühe neljakandilise seadme abil saab tõesti mõõta keha elektromagnetlaineid ja teha kindlaks haigusi?

Suure-Jaanis lasteaiaõpetajana töötav Valve Sengbusch (67) ei vaevanud oma pead sellega, kas inimese keha kiirgab elektromagnetlaineid või mitte. Kaks aastat tagasi ajasid tuld välja nii tema käed kui ka jalad ja arstide ainus soovitus: “Õppige oma valuga elama” ei teinud talle sugugi rõõmu.

Valve tahtis hoopis teha tööd, mängida lauatennist ja lustida lapselapsega. Ravimid ja ravivõimlemine ei võtnud aga liigesevalu ära ning vahel istus naine kolm tundi kodumaja ääres, enne kui sai vaevaliselt trepist üles astuda. “Mul polnud elus nii suurt valu olnud. Ma lihtsalt ei tahtnud seda enam,” ütleb Valve.

Üks noor sugulane rääkis naisele, et sai oma nahaprobleemile leevendust bioresonantsdiagnostikast, kus mõõdetakse organismi energiavälja, tuvastatakse seeläbi kõrvalekalded ja mõjutatakse energiat tervenemise suunas. Valve ei juurelnud pikalt ja pani end BRD-uuringule kirja.

Uuring näitas, et naise organismis on suur kaltsiumipuudus, kuigi ta võttis kaltsiumitablette. Valve hakkas nüüd tarvitama toidulisandit, kus oli lisaks ka magneesium, mis aitab kaltsiumi omastada. Kahe nädala pärast oli liigesevalu kadunud, toidulisandit võttis ta veel pool aastat edasi.

Praegu pole Valvel muret valu ega liikumisega. Ta saab vabalt teha sporti ja osaleda lauatennisevõistlustel. “Olen abi eest väga tänulik.”

Kui tema pojapoega vaevas mitu nädalat järjest köha, mille põhjust perearst ei leidnud, tõi vanaema väikese Simoni (3) samuti BRD-uuringule. Aparaat ei näidanud, et lapsel oleks olnud mingi haigus, küll aga seda, et pisikese immuunsüsteem on väga nõrk. Laps hakkas võtma mineraalaineid ja vitamiine sisaldavat toidulisandit ning köha kadus.

Moodne meditsiiniseade

Mis imeasi bioresonantsdiagnostika siis on? “Diagnostikameetod põhineb veendumusel, et organismi tervete rakkude võnkesagedused erinevad haigete omadest. Organitel ja luustikul on justkui kindel bioelektriline “välimus”. Kui seda energiavälja midagi häirib, muutub võnkesagedus ja tekib biokeemiline kõrvalekalle ehk haigus. Seadmega on võimalik seda avastada,” selgitab Miamere bioresonantsuuringu- ja teraapiakeskuse terapeut Maria Meresaar.

Inimese keha elektrivälja hakkasid teadlased uurima 1930. aastatel USAs ja Saksamaal. Seade, mis elektrivälja mõõdab, loodi 1980. aastal, arvutustehnikal põhinev aparaat pandi kokku 1995. aastal.

Praegu on moodsaim aparaat Sensitiv Imago, mille eksimisvõimalus on vaid 3%. Patsient võtab kätte metallanduri, kust läheb info keha elektromagnetlainete kohta aparaati, mis seda arvutiprogrammi abil analüüsib. Nii leitakse üles organid ja kohad, kus rakkude võnkesagedus on tervete rakkude omast erinev.

Terapeudi silme eest käib läbi suur hulk infot, mille abil ta jõuab häire algse põhjuseni. Põhjus võib olla füüsiline, tingitud näiteks viirustest, bakteritest, parasiitidest vmt, või hoopis psüühiline, tingitud suurest stressist, depressioonist või muust. Nii on võimalik tuvastada põletikke, allergiat ja allergeene, kasvajaid jne.

“Terviseprobleemi tegelik põhjus ei pruugi olla alati seal, kus sümptomid välja löövad. Näiteks kurguvalu põhjustab tavaliselt immuunsüsteemi nõrgenemine, mistõttu viirus pääseb mõjule. Kui ravida ainult kurku, võib inimene nõrga kaitsesüsteemi tõttu varsti uuesti haigestuda,” seletab Meresaar.

BRD unikaalsus on ka selles, et seadme abil võib avastada organismis häired veel enne, kui need on endast inimesele märku andnud. Nii on võimalik tõsise haiguse teke ära hoida. Tihti tulevad aga diagnostikaaparaadist abi saama need, kes on tavaarsti juurest nõutult ära läinud.

Maria Meresaar räägib näiteks ühest üheksa-aastasest tüdrukust, kes oli kõhuvalu käes vaevelnud juba pool aastat, kuid uuringud ei näidanud selle põhjust. “Kui ta minu juurde tuli, oli ta nõrk ja kahvatu, suutis vaevu kõndida. Ta ei olnud käinud juba kaks kuud koolis.” BRD-uuring peilis välja, et kurja juureks on väikesed sooleparasiidid – naaskelsabad. Kuigi lapselt oli kakaproov võetud, sealt parasiitide mune ei leitud. Paraku ei pruugigi üks proov neid tuvastada.

Kord tuli vastuvõtule abielupaar. Terapeut leidis jahmatusega, et mõlemal on kasvaja. Naine oli oma haigusest teadlik, kuid mehe vähktõbi polnud suuri vaevusi tekitanud ja tuli paarile üllatusena.

Kuigi Eestis tekitab umbes kümmekond aastat meil kasutusel olnud BRD tohtrite seas umbusku, rahastab seda teenust mõnes riigis (näiteks Saksamaal, Tšehhis, USAs ja Kanadas) haigekassa ja seda kasutavad abivahendina ka arstid. “See uuring on inimesele täiesti ohutu ega põhjusta mingit ebamugavust,” nendib terapeut.

Kuid BRD-aparaat mitte ainult ei diagnoosi, vaid ka ravib. Saksamaal valmistatud seadmega saab häiritud kohta energeetilist mõjutada ja panna rakud jälle õige võnkesagedusega funktsioneerima. Elektromagnetiliste lainete kaudu ravitakse ka tõsisemaid haigusi ja aidatakse inimesi isegi viljatuse korral. Maria Meresaarel selleks veel ettevalmistust pole ja tema suunab inimesed arsti juurde.

Kergemate hädade, viirushaiguste jmt korral teeb Maria masinaga teraapiat. Vajadusel pakub ta inimestele toidulisandeid või homöopaatilisi ravimeid.

Isiklik kogemus

Kui mingi asi tekitab kahtlusi, tuleb see ise järele proovida. Võtan andurid kätte teadmisega, et mingit suurt haigust mul olla ei tohiks, kuid mõned väikesed hädad on vahel märku andnud.

Kõige rohkem häirib mind kurk, mis on tihti valulik ja kust tuleb ilma põhjuseta eritist. Kümmekond aastat tagasi uuris üks arst mind põhjalikult, võttis ka kurgust mikrobioloogilise külvi, kuid midagi haiglaslikku ta ei leidnud.

Masin kogub endasse andmeid seekord kiirmeetodil, umbes pool tundi. Terapeut saab info kõigi organite, samuti verenäitajate kohta. “Haigust kuskil ei ole, kuid soovitatav on teha organismile puhastus. Stressi on palju. Kas kurgus on midagi?” küsib Maria. ”Jah,” pean tunnistama.

“Kurgus on energia kõige rohkem häiritud. Natuke näitab aparaat kõrvalekallet vasakus põlves, paremas puusas ja peas. Kas pea valutab?” “Ei valuta, aga on uimane. Põlved ja puus valutasid mul paar kuud tagasi. Vahel annab kergelt tunda veel vasak põlv,” seletan mina.

“Üldises plaanis tervisega probleeme pole, kuid vereproov näitab, et normist vähem on rauda, magneesiumi ja kaltsiumi. Verd oleks vaja tugevamaks teha ja kehale energiat juurde anda. Kuna kurgus haigust pole, on ilmselt põhjuseks psüühiline stress, mis tekitab selles organis pinget.”

Mida sellest kõigest järeldada? Kui diagnostika oleks tuvastanud mõne minule tundmatu häda, näiteks neerupõletiku, oleksin selles kindlasti kahelnud ja lasknud perearstil ennast kontrollida. Aparaat tuvastas aga kõrvalekalded kohtades, milles olen isegi häireid tundnud.

Olin ausalt öeldes hämmastunud. Kui perearst jääks tulevikus diagnoosipanekuga hätta, seaksin ilmselt sammud BRD-kabineti poole.

Mis on bioresonantsdiagnostika?

Bioresonantsseadme abil mõõdetakse keha elektromagnetvälja. Elektromagnetilistest võngetest lähtuvalt toimuvad kehas biokeemilised reaktsioonid. Tasakaalust väljas olevate rakkude võnkesagedus erineb tervete rakkude võnkesagedusest. BRD-seadme abil saab avastada organismi nõrku kohti ja haigusi ning mõjutada energiavälja tervenemise suunas.

Artikkel ilmus Tervis Plussi 2014. aasta juuli ajakirjas.