Värske odaviske rekordimees Magnus Kirt aitab Eestis ka Balti meistrivõistlustel.Foto: Aldo Luud
Kergejõustik
13. juuni 2018, 10:28

Eesti kergejõustikukoondis läheb Balti meistrivõistlustele esindusliku koosseisuga

15.-16. juunil Lätis Ogres toimuvatele Balti meistrivõistlustele sõidab Eestit esindama esinduslik koondis eesotsas olümpiavõitja Gerd Kanteriga.

Lisaks on Eesti eest väljas odaviske värske rahvusrekordi omanik Magnus Kirt, Tanel Laanmäe, Anna Maria Orel, Martin Kupper, Marek Niit, Tony Nõu jt. Võistlustulle läheb 70liikmeline Eesti koondis.

Eesti kergejõustikuliidu saavutusspordi juht Kristel Berendsen ootab Lätist kõrgetasemelisi tulemusi. „Heitjad on meil sel korral esindatud väga heal tasemel ja kettaheites ning odaviskes läheb kindlasti ka koondisesiseselt tihedaks rebimiseks. Mõnedel aladel on eri põhjustel esinumbrid puudu, aga see annab teistele võimaluse end tõestada. Loodan, et sportlased suudavad tugevas konkurentsis oma vormi headeks tulemusteks realiseerida,“ sõnas Berendsen.

Ja lisas: “Et Ogre staadion on meie jaoks uus (tavaliselt toimuvad Balti meistrivõistlused Riias) ja keegi pole seal võistlemas käinud, siis see võib ka tulemuste osas oma rolli mängida. Vahel annab ka uus võistluspaik sportlasele lisamotivatsiooni – pole vanu mälestusi segamas."

Meeste kettaheites on stardis meie kaks parimat ehk Gerd Kanter ja Martin Kupper nagu ka odaviskes, kus lähevad võistlustulle värske Eesti rekordi omanik Magnus Kirt ja Tanel Laanmäe. Heiteladel on kohal ka naiste parimad – vasaraheitja Anna Maria Orel, kes hiljuti viis Eesti rekordi 69.68-ni, Kätlin Tõllasson kettaheites, Kätlin Piirimäe kuulitõukes ning Liina Laasma odaviskes.

Teivashüppes läheb head tulemust jahtima Robin Nool, 400 ja 200 m jooksus tuleb rajale Tony Nõu. Nimekaimad puudujad on 400 meetri tõkkejooksja Rasmus Mägi ja kaugushüppaja Ksenija Balta.

Eesti koondis:

Füsioterapeut: Andrei Stepanov.
Treenerid: Romet Mihkels, Valter Espe, Epp Maasik, Krista Valgepea, Külli Tambre, Toivo Ruut, Raigo Toompuu, Heiko Väät, Urmas Randma, Andre Abner, Ahto Tatter.