Julen Lopetegui.Foto: Nick Potts
Jalgpalli MM
13. juuni 2018, 13:21

AMETLIK: Hispaania koondis jäi MMi eelõhtul peatreenerita (4)

Madridi Reali jalgpalliklubi eilne uudis, et nende uueks peatreeneriks saab Hispaania koondise juhendaja Julen Lopetegui vallandas sealses alaliidus säärase tormi, mis päädis mehe vallandamisega. Kaks päeva enne MMi avamatši Portugaliga...

Alaliidu president Luis Rubiales: "Otsustasime koondise peatreeneri vallandada. Jõudsime MMile tänu tema heale tööle ja täname teda selle eest ning soovime talle edaspidiseks edu. 

Saime ainult viis minutit enne uudise avaldamist teada, et ta siirdub Madridi Reali. Ta ei informeerinud meid läbirääkimistest. Julen on teinud koondises head tööd, kuid me ei saa aktsepteerida seda, kuidas ta käitus."

Hispaania meedia teatel püüdsid mängijad Rubialest ümber veenda, kuid tulutult.

Pärast 2016. aasta EMi ametisse asunud Lopetegui jõudis Hispaania juhendada 20 mängus, millest võideti 14 ja viigistati kuus.

Lopetegui koha täidab senine alaliidu spordidirektor Fernando Hierro, kelle treenerikogemused on napid. Hooajal 2014/15 oli ta Madridi Realis Carlo Ancelotti abitreener ning hooajal 2016/17 juhendas esiliiga meeskonda Real Oviedo. 

Eelinfo:

Hispaania alaliidu president Luis Rubiales olevat Reali uudist kuuldes olnud maruvihane ja lendas seetõttu Moskvast FIFA kongressilt Krasnodaris baseeruva meeskonna juurde asju klaarima.

Hispaania meedia teatel tunneb Rubiales end reedetuna, sest Lopetegui allkirjastas alaliiduga 21 päeva eest uue, 2020. aastani kehtiva lepingu. Väidetavalt vallandanuks Rubiales mehe juba eile õhtul, kuid teised alaliidu töötajad palusid presidendil vähe järele mõelda.

Võimalike asendajatena käivad ajakirjandusest läbi Fernando Hierro (Hispaania alaliidu spordidirektor) ja Albert Celadese (U21 koondise peatreener) nimed.