Fernando Hierro. Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpalli MM
13. juuni 2018, 21:10

Hispaania koondise uus peatreener: ma ei saa paari päevaga muuta kahe aasta tööd (2)

Hispaania jalgpalliliit otsustas päev enne MMi algust vallandada vutikoondise senise peatreeneri Julen Lopetegui, sest juhendaja allkirjastas teisipäeval lepingu Madridi Realiga.

Suurturniiri ajal juhendab hispaanlasi seega kauane koondise kapten, praegune alaliidu spordidirektor Fernando Hierro, kellel aga treenerikogemust napib. Hooajal 2014/15 oli ta Madridi Realis Carlo Ancelotti abitreener ning hooajal 2016/17 juhendas esiliiga meeskonda Real Oviedo. Täna õhtul andis Hierro esimese pressikonverentsi. 

"See on väga põnev väljakutse minu jaoks," sõnas koondist omal ajal 89 korda esindanud mees. "Olukord ja tingimused on hetkel sellised nagu on, kuid ma võtan selle väljakutse julgelt vastu. Meil on hea meeskond, kes on näinud kaks aastat vaeva, et jõuda MMile. Olen olnud spordidirektor, seega mõistan, et meeste motivatsioon on kõrge.

"Me ei saa muuta paari päevaga viimase kahe aasta tööd. Suurem osa treeneritebrigaadist on endiselt meiega ning olema vaadanud videosid ning valmistunud eelseisvaks mänguks. Meil pole võimalik enne Portugali mängu väga palju muuta. Kahe päevaga ei saa seda teha, aga võti ongi muuta nii vähe kui võimalik," jätkas ta.

Küll jagus tal kiidusõnu Lopetegui tehtud tööle. "Austan teda väga ning tahan Juleni tänanda selle töö eest, mis ta kahe aasta jooksul koondise eesotsas tegi. Soovin talle tema järgmisel seiklusel kõike kõige paremat. Oleme teineteist kaua tundnud ja olen temaga suhelnud ka pärast seda otsust. Ta helistas mulle ise, et head aega öelda," lausus Hierro. 

Hispaania koondise esimene mäng toimub reedel, kui vastamisi minnakse Portugali. Lisaks kahele Lõuna-Euroopa riigle kuulub B-alagruppi veel Maroko ning Iraan.