Toyota rallitiimi boss Tommi Mäkinen.Foto: McKlein/TGR
WRC
14. juuni 2018, 10:47

Autoralli MM-sarjas võib tulla suur muudatus, rikas Toyota puikleb vastu

Autoralli MM-sarja ootavad ees muutused. Suure tõenäosusega on kolme-nelja hooaja pärast kavas senise 13 etapi asemel 16, aga testipäevade arv väheneb.

Saksamaa väljaanne Rallye-Magazin kirjutas, et meeskonnad on etappide arvu suurenemisega nõus, aga samal ajal ei tohiks kulud nende arvates märkimisväärselt kasvada. WRC-sarja korraldajad soovivad igal aastal lisada MM-arvestusse ühe uue ralli.

"Kõik tiimid on ühes paadis. Meil on kindel eelarve, kuhu on juba kõik sisse arvestatud. Peame rohkemate etappide puhul kuskilt mujalt kokku hoidma hakkama," ütles Citroeni rallitiimi pealik Pierre Budar.

Ühe abinõuna võiks rallisid pisut lühendada, et meeskonnad ei peaks etappide toimumiskohas nii pikalt peatuma. Teiseks soovitakse vähendada testipäevade arvu 55lt 30le.

Seal lähevad Rallye-Magazini andmetel aga tiimide arvamused lahku. Testimise osakaalu järsu vähenemise vastu olevat näiteks Toyota meeskonna bossid. Nimelt on Ott Tänaku ja Martin Järveoja tööandja eelarve WRC-sarja suurim ja auto arendamises kaoks nende eelis ära.