Janek Õiglane.Foto: AP/Scanpix
Kergejõustik
14. juuni 2018, 13:05

Vaata, kes pääseksid praeguse seisuga kümnevõistluses EMil

Tagasilöök: Janek Õiglane loobus vigastuse tõttu Ratingeni võistlusest

Mullu toimunud Londoni maailmameistrivõistlustel kümnevõistluses neljanda koha saanud Janek Õiglane pidi nädalavahetusel osalema Ratingeni võistlusel ja ründama Berliini EMi normi, kuid täna andis sportlane teada, et peab vigastuse tõttu mitmevõistluse hooaja avastardi edasi lükkama.

"Kasvata oma nahka paksemaks kuidas tahad, aga paar hästi sihitud (tagasi)lööki õigel hetkel ja juba sa tiirledki ühel kohal, nukralt nagu katkine robot, motivatsiooniloik karteri all, võimetu ennast või üldist olukorda parandama…" filosofeerib Õiglane Facebookis.

"Hooaeg ei ole senimaani kergete killast olnud. Pidanuks sellel nädalavahetusel startima Saksamaal Ratingeni kümnevõistlusel, et võidelda EMi piletite nimel. Kurval toonil pean aga möönma, et reievigastuse tõttu otsustasime treeneri ja massööriga kooskõlas, kauaoodatud võistlusest loobuda.
Vabandan pöidlahoidjate, sponsorite ja fännide ees."

EMi normi (7850) täitmiseks on aega 15. juulini ja praeguseks on sellega hakkama saanud viis meest. Eestist pääseb osalema siiski kolm kõrgeima punktisumma kogunud sportlast.

Eesti kümnevõistluse hooaja edetabel:

1.Maicel Uibo 8514

2. Karl Robert Saluri 8137

3. Karel Tilga 8101

---

4. Johannes Erm 8046

5. Taavi Tšernjavski 7873

6. Rauno Liitmäe 7524

7. Markus Leemet 7351