Eesti korvpallikoondise esimene saalitreening Saku suurhallis.Foto: Alar Truu
Korvpall
14. juuni 2018, 14:16

FOTOD | Värsked näod! Noorenenud korvpallikoondis sai esimest korda kokku

Eesti korvpallikoondis kogunes neljapäeval Saku Suurhallis selleks, et alustada ettevalmistust MM-valikmängudeks Suurbritannia ja Kreeka vastu. Tähtsad mängud on juuni lõpus-juuli alguses, 21. ja 25. juunil kohtutakse sõprusmängudes Soomega. Esmalt mängitakse Tallinnas, siis Helsingis.

Koondises on 13 pallurit: Janari Jõesaar, Martin Dorbek, Rauno Nurger, Maik-Kalev Kotsar, Rait-Riivo Laane, Martin Paasoja, Kristian Kullamäe, Siim-Sander Vene, Kaspar Treier, Kregor Hermet, Rain Veideman, Kristjan Kitsing ja Sander Raieste.

Kotsar ja Dorbek polnud veel hommikuseks treeninguks Filipiinidel peetud 3x3 korvpalli MMilt tagasi jõudnud.

Koondise kõige vanemad mängijad on Siim-Sander Vene, Kristjan Kitsing ja Martin Dorbek, kõigil on vanust 27. Alla 20aastaseid pallureid on nimekirjas kolm: Sander Raieste (19), Kristian Kullamäe (19) ja Kaspar Treier (18).

Kui küsimärke otsida, siis Janari Jõesaare seis pole endiselt selge. Hooaja lõpus vana tallavigastusega maadelnud ääremängijale tehti täna uuringud, kas millal ja kui palju saab ta koondist aidata. Viskeharjutusi saab Tartust pärit pallur kaasa teha, aga peatreener Tiit Sokk ütles, et kaitsedrillidest Jõesaart esialgu säästeti.

Teistel palluritel juhendaja sõnul nii suuri probleeme pole.