Siim-Sander Vene Eesti koondise treeningul.Foto: Alar Truu
Korvpall
14. juuni 2018, 14:48

Siim-Sander Vene kuulujuttudest: mina pole Varese lepingut tagasi lükanud (2)

Kogemuste järgi peaks Eesti koondises liidrirolli kandma hakkama Siim-Sander Vene ja Rain Veideman. Vene hooaja lõpp Itaalia kõrgliigas Varese ridades näitas, et hoolimata vigastustest on ta poole aastaga jõudnud heasse vormi. Loodetavasti kandub see üle ka koondisemängudesse.

27aastane Vene on koondises koos Kristjan Kitsingu ja Martin Dorbekiga kõige vanem mängija ja mõnes mõttes eeskuju. Mis siis, et ääremängija esindas Eestit viimati 2015. aastal.

"See on protsessi loomulik osa ja täiesti normaalne. Vanuse lisandudes kipub nii olema, et vastutus kasvab," rääkis Vene pisut muutunud rollist.

Kuidas noorenenud koondis esimese treeningu järel tundus? "Natuke teistmoodi on küll. Paljud mängijad on uued ja ma neid eriti ei tea. Ei ole nendega kuskil koos mänginud ja võtab aega, kuni tuttavaks saame. Küll platsi peal kohaneme üksteisega. Saame hakkama, natuke on veel aega ka," rääkis ääremängija muretult.

Siim-Sander Vene treeningul palli pealt korvi surumas. Foto: Alar Truu

Vene sõnul on ja klubihooaja järel korralikus füüsilises vormis. "Olen saanud puhata ja liigutada. Korvpalli poolt tuleb pisut järgi aidata. Üldiselt on kõik okei. Eks keha siit-sealt logiseb, aga nii kaua kuni liigub, on kõik okei," sõnas ta.

Itaalia meedias on viimase nädala jooksul liikunud kõlakad, et Varese tegi Venele uueks hooajaks lepingupakkumise, aga eestlane olevat soovinud kõrgemat palka ja lükanud kontrahti tagasi. 

"Ma ei tea. Mingit ühendust ei ole olnud. Jäi jutt, et vaatame pärast koondiseasju edasi. Ei ole mina ega nemad millestki ära öelnud. Kõik on lahtine," rääkis Vene klubiasjadest.