Inglise koondise kapten Harry Kane ja peatreener Gareth Southgate on MM-i turniiri eel optimistlikud. Samas eksperdid koondisele suurt edu ei ennusta. Foto: Reuters/Scanpix
Spordivaria
14. juuni 2018, 15:23

Lineker: Inglismaa võimalused ei ole MM-il suured

Traditsiooniliselt on alati MM-i üheks soosikuks peetud jalgpalli sünnimaad Inglismaad, kuid tiitli on ta suutnud võita vaid korra, 1966. aastal.

Inglise vutilegend Gary Lineker on öelnud vahest ühe tuntuma jalgpallitsitaadi: „Jalgpall on lihtne mäng. 22 meest ajab 90 minutit palli taga ja lõpuks võidab alati Saksamaa.“ Kuna enamjaolt ongi tema lause täppi läinud, tasub tähele panna, mida ta seekordse MM-i eel leiab.

Mõistagi küsivad inglased põhjendatult, miks nad pole juba 52 aastat suutnud MM-i turniiri võita. Lineker leidis Independentile antud intervjuus, et tegemist ei ole rahvusliku omapäraga, sest mõnel teisel spordialal on inglased edukad. „Vaadake kas või olümpiamängude tulemusi. Ma arvan, et esiteks on lihtsalt MM-i väga-väga raske võita. Ja teiseks on meie noortetöö olnud 40 aastat vilets. Meie noored pole õppinud jalgpalli nii nagu Hispaanias või Lõuna-Ameerikas: seal õpitakse palli söötma, palli valdama ja triblamisoskust,“ oli Lineker kriitiline ning lisas, et alles viis või kuus aastat tagasi lõpetati Inglismaal laste treenimine täismõõtmetel suurte väravatega väljakutel.

Linekeri sõnul ei ole Gareth Southgate’i juhendataval Inglise koondisel ka seekordsel turniiril kuigi head väljavaated. „Kui me jõuaks veerandfinaali, oleks see juba väga tubli saavutus,“ leidis ta.

Enesekindlad avaldused

Seevastu Inglise koondise peatreener Southgate ise süstib inglastesse ja koondislastesse oma turniirieelsete väljaütlemistega enesekindlust. „Minu töö on lubada rahval unistada. Mis see ütlemine ongi: muuda võimatu võimalikuks,“ ütles Southgate Sky Sportsi vahendusel. Inglise koondise kapten Harry Kane on samuti avaldanud, et seekordses koondises on kvaliteeti võita turniir.

MM-i eel alistas Inglismaa juuni alguses 2:1 Nigeeria (inglaste väravad Gary Cahillilt ja Harry Kane’ilt) ning eelmisel neljapäeval 2:0 Costa Rica (väravad Marcus Rashfordilt ja Danny Welbeckilt).

Inglismaa mängib ühes alagrupis Belgia (mäng toimub 28. juunil kell 21), Tuneesia (esmaspäeval kell 21) ja Panamaga (24. juunil kell 15).