Venemaa meeskond Juri Gazinski (keskel) 1:0 väravat tähistamas.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpalli MM
14. juuni 2018, 19:55

PUTIN RAHUL! Venemaa rullis MMi avamängus Saudi Araabiast jõhkralt üle (8)

Venemaa jalgpallikoondis pidas vaimsele pingele vastu ja alustas kodust MMi 5:0 võiduga Saudi Araabia üle.

Venelased, kelle kohal rippus turniiri eel nii mõnigi küsimärk, haarasid MOskvas Lužniki staadionil kohe mänguohjad. See kajastus tulemuses juba 12. minutil, kui Juri Gazinski avas täpse pealöögiga tänavuse MMi väravaarve.

Mehe enda jaoks oli see koondisekarjääri esimene tabamus ning ühtlasi ajaloos esimene kord, kui mõnel MMil lõi avavärava venelane. 24. minutil tabas Venemaad tagasilöök, sest Alan Dzagojev tõmbas tagareie ära ja oli sunnitud platsilt enneaegselt lahkuma.

Vähemalt lühemas perspektiivis osutus see õnnelikuks, sest vahetusmees Denis Tšerõšev realiseeris 43. minutil osavalt Venemaa kiirrünnaku 2:0 väravaks. Ka see oli statistiline saavutus, sest kunagi varem polnud pingilt sekkunud mängija MMi avamatšis skoorinud.

Saudid ei suutnud kaotusseisus mängu muutust tuua ega paistnud lõppkokkuvõttes avamängus suurt millegagi silma. Ka teisel kolmveerandtunnil jätkunud venelaste ülekaal tipnes 71. minutil Artjom Dzjuba 3:0, 90+2. minutil Tšerõševi 4:0 (oivaline kauglöök) ja 90+4. minutil Aleksandr Golovini 5:0 väravaga (otse karistuslöögist).

Muide, Dzjuba lülitus mängu vaid 89 sekundit enne oma skoorimist.

Tribüünil mängu nautinud Venemaa president Vladimir Putin jäi korduvalt naerulsui kaamerasse. Oli ka põhjust, sest saudidest venelastele täna vastast polnud.

Vladimir Putin jälgis mängu rahuloleva näoga. Foto: Alexei Druzhinin

Kohtumise statistika (Venemaa - Saudi Araabia):

A-grupi avavooru teises matšis kohtuvad Egiptus ja Uruguai. See kohtumine toimub homme kell 15.