Julen Lopetegui andis täna Madridis pressikonverentsi.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpalli MM
14. juuni 2018, 21:53

Hispaania koondisest vallandatud Lopetegui: eile oli mu elu kõige kurvem päev pärast ema surma

Eile Hispaania koondise eesotsast minema kupatatud Julen Lopetegui andis juba täna Madridis sealse Reali peatreenerina pressikonverentsi.

"Eile oli mu elu kõige kurvem päev pärast ema surma, aga täna on rõõmsaim päev," lausus ta alustuseks. "Üritan mitte minna väga emotsionaalseks, aga tahan Reali presidenti usalduse eest tänada. Tean, et siin klubis on nõudmised ülikõrged."

Hispaania koondis alustab homme MMi Portugali vastu, vägesid juhatab Lopetegui asemel Fernando Hierro. "Vaatan kindlasti toda mängu ja elan meeskonnale kaasa nagu iga teine hispaanlane," ütles Lopetegui. "Olen kindel, et naaseme kõigele vaatamata Venemaalt karikaga."

Ta möönas, et soovinuks ametisse jääda. "Mulle meeldinuks, kui [alaliidu president Luis] Rubiales oleks teisiti käitunud. Lojaalsus on tõe rääkimine. Ja seda ma ka tegin. Niipea, kui oli midagi öelda, ütlesin talle esimesena," viitas Lopetegui Rubialese etteheitele salatsemise teemal.

Ta ei soostunud enda ja Rubialese vestluse detaile avaldama.

Reali-uudise avaldamist enne MMi põhjendas Lopetegui sooviga vältida kõlakaid. "Mängijad teadsid uudist ja neil polnud sellega probleemi. Nad treenisid imeliselt."

"Loodan, et meil on MMil õnne, mida on turniiri võitmiseks paratamatult vaja. Tunnen end pisut vastutava, ent samas ka uhkena. Austan koondislasi väga ja olen veendunud, et käitusime ausalt ja läbipaistvalt."