Egiptuse fännide laul lennukis teel Jekaterinburgi.Video: Ville Arike
Jalgpalli MM
15. juuni 2018, 13:29

ÕL JEKATERINBURGIS | VIDEO ja FOTOD: Egiptuse fännid mängisid lennukis ja linnatänavatel Uruguai omad üle

Eile alanud jalgpalli maailmameistrivõistlused jätkuvad täna väljaspool Moskvat ning juba paari tunni pärast lähevad Jekaterinburgis vastamisi Egiptus ja Uruguai. Tuleb tunnistada, et just egiptlased lõid tõelise suure spordipeo õhkkonna!

Hommikul Moskvas Jekaterinburgi poole suunduvasse lennukisse istudes hõivasid minust tagapool esialgu mõned kohad Uruguai fännid, kuid peagi sisenes korralik egiptlaste armee. Nad olid juba varasel tunnil tõeliselt heas tujus ja elavad, kuid mitte liiga lärmakad. Mõni minut vadistati omavahel ning siis võeti laul üles!

Lennuki teistes osades olnud egiptlased liitusid tasapisi ning teine salm kõlas Aerofloti laineris juba päris võimsalt. Lisaks plaksutati kaasa, mõni võttis toimuva videosse.

Kui laul lõppes, tõstis üks naisterahvas Uruguai sini-valge lipu kõrgele ja egiptlased tervitasid teda rõõmsalt. Enne starti võeti veel kaks laulu üles, kogu lennuki õhus olemise ajal mitte, ent maandudes uuesti. Ning seejärel pandi ka lennujaama terminal kaikuma.

Jekaterinburgi kesklinna jõudes oli ühe väljaku juures kohe näha egiptlaste kogunemist ning lauluta ei saadud hakkama ka seal. Sealt alanud jalakäijate tänavat pidi edasi liikudes ummistas selle varsti uruguailaste fänniarmee. MM-mänguks sobiv õhkkond oli loodud!