Venemaa fänn. Toimetusele pole teada, kas ta on ka Janka Djagileva kuulaja. Foto: AFP/Scanpix
Jalgpalli MM
15. juuni 2018, 16:03

MM MUUSIKAS | A-alagrupp: Venemaa punkarist ja seitse korda päevas esinenud Egiptuse pulmalaulikust surma toova Saudi Araabia metalini

Jalgpallist jääb väheks? Õhtuleht valis kõigist 32 MMil osalevast riigist ühe muusikapala. Täiesti subjektiivselt. Mõni on parem, teine halvem. Aga põnev on kindlasti. Siit A-alagrupp. Venemaa
Siin ta on! Venemaa legendaarseim (underground) punkpoeet Janka Djagileva. Trammiteel. Otse Novosibirskist. Kas teil on ka kahju, et venelased ei ajanud MMi täiesti lõhki? Mängud Novosibirskis ja Vladivostokis?! See oleks midagi muud.    

Aga Janka oli maailmavalus kitarriga punkar. Alati hea kombo. Suri juba 24aastaselt, kui uppus Inja jõkke. Pole siiani päris teada, kas ka tegi enesetapu või toimus lihtsalt õnnetus. Vandenõuteoreetikud räägivad ka mõrvast. Sügise vaibiga lugu, aga kaugel see september ongi.



Egiptus

Kui Ali Hassan Kuban oli 60aastane, esines ta endiselt kuni seitsmes pulmas päevas! Ja kuna ta autoga ei sõitnud, vuras ta peolt peole taksoga. Suurepärane Nuubia muusika. Suurepärase nimega albumilt „Walk Like a Nubian“.  Ja see nuubialane kulgeb hoopis gruuvimalt kui Bangles’i egiptlane.

Uruguay

Montevideo on üks mu lemmik linnanimesid maailmas (väärt konkurendid Antananarivo, Suva, Male ja Ouagadougou). Just Montevideost on pärit bänd nimega Buenos Muchachos, Uruguay tituleerituim alternatiivroki kollektiiv esitleb meile lugu oma 2004. aastal ilmunud neljandalt sooloalbumit. Mõjutajateks klassikud nagu Sonic Youth, Pixies, Nirvana ja Pavement. Eeskujud koheselt kõrva ei karga, mis on alati hea. Lihtsalt ilus laulukirjutus.

Saudi Araabia

Hop’pa-rei! Olemegi jõudnud avakvarteti lõppakordini. Ja milliseni! Saudi Araabia black metal. Mhm! Keegi ei tea, kes Al-Namroodi liikmed on ning nad pole kunagi esinenud. Vastasel juhul võib oodata surmanuhtlus. Ei pea vist mainimagi, et nad pole kõige suuremad islamisõbrad.