Andrei OjametsFoto: Martin Ahven
Võrkpall
15. juuni 2018, 15:59

Vollenaiskonna peatreener Hõbeliiga finaalturniiri eel: meeste head tulemused motiveerivad ka meid

Eesti naiste võrkpallikoondis alustab homme Rootsis Nyköpingus Euroopa Hõbeliiga finaalturniiri, kui Eesti aja järgi kell 20.00 minnakse poolfinaalis kokku Austriaga. 

Eesti lõpetas A-alagrupi 14 punktiga esikohal, Rootsi oli 13 punktiga teine. Austria oli B-grupi parim ja Albaania teine.

Rahvusnaiskonna peatreener Andrei Ojamets ütles finaalturniiri eel, et esimese vastase kohta on materjali piisavalt. „Loodame kõige paremat, usun, et oleme Austriat võimelised võitma igal juhul. Austrial on päris head nurgaründajad, aga nad ei saanud alagrupiturniiril tõsise surve all mängida, sest vastased olid nõrgemad.

Nende sidemängija on võrreldes meie ja ka Rootsiga tunduvalt aeglasema mängustiiliga, meie eesmärk on nad serviga sellise surve alla panna, et nad ei saa mugavalt tegutseda. Ja keskele väga palju tõsteid ei lähe, Austria mäng on üsna sirgjooneline."

Ojametsa sõnul annavad rahvusmeeskonna head tulemused ka naiskonnale indu juurde. „Meeste head tulemused motiveerivad kindlasti ka meid. Oleme väike riik ja kõigi edu on innustav,“ lisas peatreener.

Teise finalisti selgitavad Albaania ja Rootsi.