Ka Brasiilia karnevalidel saab kiirelt aru, et tegemist on vutirahvaga.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpalli MM
17. juuni 2018, 12:00

MM MUUSIKAS | E-alagrupp: maailma parim jalgpallilaul, Eesti päritolu Šveitsi räppar ning proletaarlaste hümn (2)

Jalgpallist jääb väheks? Õhtuleht on valinud kõigist 32 MMil osalevast riigist ühe muusikapala. Täiesti subjektiivselt. Mõni on parem, teine halvem. Aga põnev on kindlasti. Siit E-alagrupp. 

Brasiilia

Nagu kõigile brasiillastele, meeldib ka Jorge Benile jalgpall. Ja muidugi meeldib talle sellest laule kirjutada. Selle pala kangelaseks on pagana hästi vutti mängiv tundmatu Aafrika jalgpallur. Parim jalgpallilaul maailmas! Nii on öeldud. Kuulake mõnuga. 

Šveits

Hea meelde tuletada, et Šveitsi kuulsaim räppar oli kunagi Eesti poiss Andres otse Mustamäelt. 1990ndate keskel koos emaga mägede keskele kolinud Stress! See lugu kõlab umbes nii nagu 2009. aasta popräppi ette kujutada võiks. Catchy refrään! 

Costa Rica

Esimene kord elus, mil mõelda Costa Rica süntpopi peale?! Ilmselt. Klassikalise saundiga kulgemine. Bändi laulja Michelle teeb nüüd muusikat MishCatt’i nime all ning olevat kõige rohkem mängitud Costa Rica artist Spotifys.  

Serbia

Eks-jugoslaavia (kõige kõvema plaadifirma Jugoton) klassika. Belgradi kunstrokkarite pseudoreggae sotsialistlikust realismist. Tehases töötava proletaarlase hall argipäev. „S*tt koidik äratab mind mu unenägudest. S*tad hommikud, olen ka ise s*tt.“ – säärane lüürika sai siiski Jugotoni palvel muudetud. Tsensuur!