Ruben Blades.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpalli MM
18. juuni 2018, 15:00

MM MUUSIKAS | G-alagrupp: Panama presidendikandidaat ning eestlasega kõrvauss

Jalgpallist jääb väheks? Õhtuleht on valinud kõigist 32 MMil osalevast riigist ühe muusikapala. Täiesti subjektiivselt. Mõni on parem, teine halvem. Aga põnev on kindlasti. Siit G-alagrupp. Belgia

Aastaid tagasi Prantsusmaalt Belgiasse hääletades pakkus minule ja mu sõbrale küüti Belgia paarike. Üks asi viis teiseni.. ja varsti juba rääkisimegi muusikast. Nemad mainisid mingit Eesti räpparit, kellest ma polnud kuulnudki ja kelle nimi mul ei püsinud meeles. Mina ütlesin, et pagan, teil on siin üks hea bänd – Placebo! Ei, mitte see inglise altrokk, vaid Belgia jazz-rock!

Ninameheks Marc Moulin, kelle hilisem elektroonilisem projekt Telex esindas Belgiat ka 1980. aasta eurovisioonil. Looga „Euro-Vision“

Panama

Kandideeris 1994. aastal ka riigi presidendiks ja sai koguni 18% häältest! Plaanib tuleval aastal uuesti proovida. Juurakraad Harvardist! Kaheksa Grammyt, viis ladina Grammyt. Pole paha. Ahjaa, näitleb ka. Pole paha.

Tuneesia

Liigume Araabia popmuusika juurde. Emeli protestilaulud said Tuneesia revolutsiooni ajal suurteks hittideks. 2015. aastal esines muideks Nobeli rahupreemia tseremoonial. Põhja-Aafrika rahvamuusika mõjutused on olemas, moodne puudutus ka. 

Inglismaa

Kuuvanune kõrvauss Inglismaalt! Vokaalil meie oma Iiris. Aasta lugu! Väljaandjaks Londoni kultusplaadifirma PC Music, mis serveeris mai lõpus kaks järjestikkust Eestiga seotud lugu, kõigepealt EASYFUNi ja Iirise ning seejärel Tommy Cashi värske singli.