Kõrgema sõjakooli lõpuaktusFoto: Kaitseväe peastaap
Galeriid
15. juuni 2018, 17:46

GALERII | Vaata, kes lõpetasid Tartus kaitseväe ühendatud õppeasutused! (4)

Täna toimusid Tartus kaitseväe ühendatud õppeasutuse (KVÜÕA) lõpuaktused. Kolmeaastase õppe lõpetasid kõrgema sõjakooli 33 maaväe, kuus õhuväe ja seitse mereväe põhikursuse lõpetajat ning magistrikraadi sõjateaduses ja -tehnoloogias said pärast kaheaastast õpet kaheksa vanemohvitseri.

„Ohvitser on sõna, mille tähendus ja juured viitavad võimele ja valmidusele. Teie õpingud ja teenistus on seotud Eesti riigiga ning see pole abstraktne ülesanne, vaid valmidus ja tahe meie riiki kaitsta ning paremaks muuta, olla ustav Eesti riigile. Tänan kaitseväe ühendatud õppeasutuste peret selle eest, et Eestil on tänasest veelgi targem kaitsevägi,“ ütles kaitseväe juhataja kindral Riho Terras ning soovis lõpetajatele edu edasises teenistuses.

KVÜÕA kõrgema sõjakooli maaväe põhikursuse parimaks lõpetajaks tunnistati nooremleitnant Martin Taal, mereväe põhikursusel nooremleitnant Kevin Must ja õhuväe põhikursusel nooremleitnant Mikk Golubtsov. Kursuste parimatele andis kaitseväe juhataja kindral Riho Terras üle ohvitseri mõõga ja õhuväe kursuslasele vestu.

Magistrantuuris tunnistati parimaks õppuriks kapten Robert Rajaste, kes lõpetas kursuse cum laude ning keda kõrgem sõjakool tänas hinnalise kingitusega.

Sel aastal andis KVÜÕA esimest korda välja ka erukolonelleitnant Ülo Tamre ja proua Tamara Tamre loodud sihtfondi rahalist preemiat põhikursuste parimate juhiomadustega lõpetajatele. Kõrgemast sõjakoolist sai preemia nooremleitnant Martin Taal ning lahingukooli parimate juhiomadustega lõpetajaks tunnistati nooremveebel Mart Pöör.

Samuti oli aktus KVÜÕA lahingukooli vanemallohvitseride põhikursuse 57 õppurile ja vanemstaabiallohvitseri kursuse kaheksale vanemallohvitserile. Vanemallohvitseride põhikursuse parimaks lõpetajaks tunnistati nooremveebel Timo Isotamm, kes sai koolilt tänutäheks hinnalise kingituse.

Kaitseväe ühendatud õppeasutuste kõrgem sõjakool on noortele, kes soovivad parimat juhtimisalast kõrgharidust Eestis. Tänavu võetakse sisseastumisdokumente kõrgemasse sõjakooli vastu 18. juunist 2. juulini.