Ronaldo Tiismaa.Foto: Jana Pipar/EJL
Jalgpalli MM
15. juuni 2018, 21:00

JALGPALLI MMi AJAKIRI | Eestis elab terve Ronaldode kogukond!

Statistikaameti andmetel elas tänavuse aasta esimese päeva seisuga Eestis 39 inimest, kel eesnimeks Ronaldo. Jalgpalliliidu kodulehe andmetel on kaheksa neist osalenud noorte või täiskasvanute tasemel ka jalgpalli Eesti meistrivõistlustel. Seega, 20 protsenti Eesti Ronaldodest on jalgpallurid!

Meie riigi kuulsaim Ronaldo on Pärnu Vapruse meeskonna talent Ronaldo Tiismaa, kes tõusis mullu Eesti meistriliiga kõigi aegade noorimaks väravalööjaks. "Cristiano Ronaldo on mu iidol. Tahaks kunagi saada sama heaks kui tema!" ütles 15 aasta 10 kuu ja 30 päeva vanuselt skoori teinud poiss mullu aprillis Õhtulehele. Varasem rekord kuulus 1995. aastast Raio Piirojale. 

Ronaldode lippu hoiab kõrgel ka näiteks Ronaldo Mahlapuu, kes teeb tänavu tublisti skoori FC Helios Võru kuni 2003. aastal sündinud poiste meeskonnas. Noorte meistrivõistlustel on väravaid löönud ka Ronaldo Martinson, Ronaldo Ollo ja Ronaldo Sebastian Soans. 

Sünniaastad reedavad, et mõne Ronaldo puhul on pigem võetud šnitti Brasiilia koondise endisest ründetuusast – rahvasuus tuntud ka nime all „õige Ronaldo“ –, teiste sünniaeg klapib pigem Cristiano tähelennu algusega. Tiismaa puhul oli tegemist aga hoopis jalgpallivälise nimega. "Alguses taheti mulle eesnimeks panna Rolando, aga vanaema ütles, et n-täht peab kah sees olema ja nõnda sündiski Ronaldo," selgitas ta.

Lionel on kuue eestlase eesnimi, Cristianosid ja Messisid elab Maarjamaal vähem kui viis. Keskmine Eesti Ronaldo on 11aastane, kõige rohkem Ronaldosid sünnib juulis.

 *Artikkel ilmus Õhtulehe jalgpalli MMi eriajakirjas, mille leiad poelettidelt.