Jalgpalli MM
16. juuni 2018, 13:40

ÕL ROSTOVIS | Eesti pass ei huvita kedagi, kuid Ukraina oma kontrollitakse põhjalikult (6)

Jalgpalli MMi kolmas päev tõi siinkirjutaja Siberi külje alt Jekaterinburgist Venemaa lõunaossa, Doni-äärsesse Rostovisse. Kontrast on meeletu, ilma mõttes.

Sai juba kirjutatud, et eile valitsesid Jekaterinburgis peetud mängu Uruguai - Egiptus ajal juunikuu kohta harjumatult külmad olud: sooja oli 10-15 kraadi vahel ning põhja poolt puhus jahe tuul. Kui täna varahommikul nina hotelliuksest välja pistsin, oli pilt veelgi trööstitum: oli hakanud ka vihma sadama. Tuli õnne tänada, et see ei sadanud eilse mängu ajal, sest osa staadioni ajutisest tribüünist ning terve fännifestivali ala on lageda taeva all.

Mind lennujaama sõidutanud taksojuht teatas, et tegemist on täieliku anomaaliaga: "Tavaliselt on sel ajal ikka 20-25 kraadi sooja."

Rostovisse saabudes teatas stjuardess aga, et väljas on õhusooja 30 kraadi. Selle linna esimene MM-mäng toimub homme, loodetavas maiuspalas lähevad vastamisi Brasiilia ja Šveits.

Huvitav seik juhtus lennujaamast linna sõites. Ekspressbuss peatus äkitselt ühe politseiputka juures ning kõigil reisijatel paluti pass ette näidata. Kõik passid peale ühe anti pärast kiiret pilgu sisse heitmist omanikele tagasi. Üks aga võeti putkasse kaasa. Kui võimuesindaja sealt viie minuti pärast naasis ja passi omanikule ulatas, nägin selle kaanel Ukraina vappi.

See näitab, millises seisus on nende kahe riigi suhted. Võib-olla aga teostatakse ukrainlaste suhtes tihedamat kontrolli ainult selle riigi lähedal asuvates paikades - Rostovist on Ukraina piirini kõigest sadakond kilomeetrit.