Andres Cunha vaatas videot ja määras Prantsusmaale penalti!Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpalli MM
16. juuni 2018, 14:52

AJALOOLINE VÄRAV! Prantsusmaa teenis videokohtunike toel raske võidu Austraalia üle

Jalgpalli MMi C-alagrupi avamatšis võitis Prantsusmaa 2:1 Austraaliat. Kohtumise ajal andsid endast märku ka esmakordselt suurturniirile jõudnud videokohtunikud.

Prantslased alustasid matši väga teravalt ja juba kaheksa minutiga sooritati neli lööki Austraalia värava suunas. Peagi muutus mängupilt aga võrdsemaks ja näiteks palli valdamine oli 45 minuti järel peaaegu võrdne.

Skoor avati 58. minutil, kui penalti realiseeris prantslane Antoine Griezmann. Eelnevalt kukkus Austraalia karistusalas Kylian Mbappe ning väljakukohtunik esialgu penaltit ei määranud. Mõni hetk hiljem sekkus videokohtunike osakond ning korduse vaatas üle ka peakohtunik Andres Cunha, kes tagantjärgi penalti määras. Tegemist oli ajaloolise hetkega, sest kunagi varem pole MMil videokohtunike abil penaltit määratud.

Antoine Griezmann (vasakul) ja Paul Pogba. Foto: AFP/Scanpix

Austraalia vastas kiiresti, sest paar minutit hiljem mängisid prantslased oma karistusalas käega, penalti realiseeris Mile Jedinak. 81. minutil pööras Paul Pogba matši siiski Prantsusmaa kasuks, kui tema löök lati põrkest napilt väravajoone ületas.

C-alagrupi teises matšis kohtuvad täna kell 19 Peruu ja Taani.