Lionel Messi võinuks mängu ära otsustada. Foto: MAXIM SHEMETOV
Jalgpalli MM
16. juuni 2018, 17:54

Pisike Island röövis Argentinalt punkte, Messi vedas tiimi alt (15)

Jalgpalli MMi D-alagrupi avamängus sepistas üllatuse pisike Island, kes võitles välja 1:1 viigi Argentinaga.

Kusjuures Argentinal oli teise poolaja keskpaigas kasutada penalti, kuid Lionel Messi ei suutnud seda realiseerida. 

Kohtumine kulges suures osas nii nagu oodata võis - argentiinlased valdasid suurema osa ajast palli, Island lootis kontrarünnakutele. Siiski sai kahekordne maailmameister üsna nobedalt oma tahtmise, Sergio Agüero viis Argentina 19. minutil juhtima. 

Islandlased suutsid aga paanikat vältida ning kõigest neli minutit hiljem viigistas Alfred Finnbogason mänguseisu. Ühtlasi oli see neile ajaloo esimene värav MMidelt, sest Venemaal mängitakse finaalturniiril esmakordselt. 

Islandi fännid. Foto: KAI PFAFFENBACH

Kuigi Argentina valdas suurema osa ajast palli, siis vastaste kompaktse kaitsemängu vastu neil esialgu rohtu polnud. Seisult 1:1 mindi ka poolajapausile. 

Riietusruumidest naastes oli veidi teravam Island, kuid hiilgav väravavõimalus tekkis hoopis Argentinal. 63. minutil määrati lõunaameeriklaste kasuks penalti. 11meetri trahvilööki läks sooritama Messi, kes aga palli Hannes Halldorssoni seljataha saata ei suutnud. 

Ühtlasi on Messi nüüd eksinud viimasest seitsmest penaltist koguni neljal! 

Viimastel pooltunnil jahtis Argentina meeleheitlikult otsustavat väravat, kuid Halldorssoni kindel esitus parreeris kõik katsed. Kannatlikult mänginud Island liigseid riske ei võtnud ning teeniski vaid veidi üle 300 tuhande elanikuga riik MMi debüütmängul magusa viigipunkti. 

D-grupis teises mängus lähevad täna kell 22 vastamisi Horvaatia ja Nigeeria.