Taani mehed võivad rõõmustada. Foto: JACK GUEZ
Jalgpalli MM
16. juuni 2018, 20:54

Taani alustas MMi mesimagusa võiduga, Peruu eksis VARi abil teenitud penaltil

Jalgpalli MMi C-alagrupis teises mängus alistas Taani vihase lahingu järel 1:0 Peruu. 

Kogu kohtumise vältel oli pigem aktiivsemaks pooleks peruulased. Veel enam, neil oli kasutada penalti, mida aga realiseerida ei õnnestunud. 

Matši alguses jäi Taani kergelt vastase surve alla, kuid Peruul üleliia ohtlike momente ei tekkinud. Kümnekonna minuti järel mäng veidi rahunes ning pall püsis pigem skandinaavlaste käes. Avapoolaja lõpuosas tabas taanlasi väike tagasilöök, kui vigastuse tõttu pidi 35. minutil platsilt lahkuma William Kvist.

Kui esiti tundus, et pausile minnakse 0:0 viigiseisult, siis vahetult enne poolajavilet teenis Peruu penalti. Kusjuures kõigepealt lasi peakohtunik mängul jätkuda, kuid kümnekonna sekundi pärast läks ta olukorda üle vaatama. Videokordus näitas, et viga tõepoolest oli. 

Peruu õnnetuseks saatis Christian Cueva aga penalti kõrgelt üle värava. 

Teine poolaeg algas väga hoogsalt ning poolvõimalusi tekkis mõlemal meeskonnal. Kuigi veidi ohtlikumad momendid olid Peruul, pääses Taani Yussuf Poulseni väravast 60. minutil juhtima. 

Seejärel läks mäng selgelt peruulaste kätte. Suurepäraseid momente tekkis hulgi, kuid mõnel korral ei saadud palli raami, teistel puhkudel näitas kindlat tegutsemist Taani väravavaht Kasper Schmeichel.

Nõnda jäigi Peruu saagiks 17 pealelööki, kuid null väravat ja null punkti. Viimasel pooltunnil kaitsest lähtuvalt tegutsenud Taanil tekkisid küll mõned teravad kontrarünnakud, kuid ka nemad enam sihile ei jõudnud. 

C-grupi tabeliseis pärast avavooru: