Nikolai Novosjolov.Foto: Arno Saar
Vehklemine
17. juuni 2018, 20:11

KAHJU! Nikolai Novosjolovit lahutas EMi tiitlist üks torge

Serbias Novi Sadis peetavatel vehklemise EMil krooniti meeste epee individuaalturniiril meistriks Yannick Borel, kes alistas finaalis ülinapilt 16:15 Nikolai Novosjolovi.

Finaal: Võrreldes poolfinaalmatšiga alustati tunduvalt hoogsamalt ning Novosjolov võitles kahetorkelise algedu. Kuigi eestlasel õnnestus teise kolmandiku alguses edu kolme peale kasvatada, jõudis Boreli kiiresti 11:11 viigini ning tasa oldi ka seisul 14:14 ja 15:15. Otsustava võidutorke tegi paraku prantslane!

Poolfinaal: Kusjuures maikuus sai Novosjolov maailma edetabeli teisest mehest Nikišinist Pariisi MK-etapi finaalis jagu. Tänane matš algas väga kompivalt ning kuigi esimese punkti teenis eestlane, siis avakolmandik lõppes 2:2 viigiga. Seejärel haaras ohjad ukrainlane ning pääses kolme torkega juhtima.

Otsustaval kolmandikul õnnestus Novosjolovil aga viigini jõuda ning viimasel minutil juhtimagi pääseda. Nikišinil oli vastus olemas ning lahingu otsustas lisaminut. Esialgu tegid mehed topelttorke, kuid mõni hetk hiljem torkas eestlane võidu enda kasuks 10:9!

Kaheksandikfinaal: Omavahel kohtusid Nikolai Novosjolov ja Sten Priinits. Novosjolov alustas pisut paremini ja sai avakolmandikuga ette 3:2. Teine kolmandik kuulus aga Priinitsale ja viimasele perioodile mindi vastu tema 6:5 eduseisul. Siis haaras ülikogenud Novosjolov 7:6 eduseisu ja hoidis kerget edu viimaste sekunditeni. Priinitsa riskeerivad sööstud vilja ei kandnud ja vahe kärises suuremaks. Lõpuks olid Novosjolovi võidunumbrid 14:11.

Esimesed ringid:

Nii Novosjolov kui ka Priinits said avaringist vabastuse ja alustasid 64 parema seast. Novosjolov alistas soomlase Jaakko Paavolaineni 15:8, Priinits oli 15:12 üle Valgevene esindajast Dzianis Paulouskist.

32 parema seas alistas Novosjolov Poola vehkleja Mateusz Nyczi 15:9 ja Priinits teise poolaka Mateusz Antkiewiczi 15:10. 

Alagrupiturniirilt pääsesid edasi kõik neli eestlast: lisaks Novosjolovile ja Priinitsale ka Peeter Turnau ja Jüri Salm. Turnau kaotas avaringis Dzianis Paulouskile 10:15. Salm pääses otse 64 parema sekka, aga jäi seal alla sakslasele Lukas Bellmannile 10:15. Kokkuvõttes Salmile 48. ja Turnaule 74. koht.