Eesti võrkpallinaiskond. Foto: cev.eu
Võrkpall
17. juuni 2018, 21:29

Eesti võrkpallinaiste hästi alanud turniir sai kurva lõpu (1)

Eesti võrkpallinaiskond kaotas Euroopa Hõbeliiga pronksikohtumise Albaania vastu 0:3 (14:25, 17:25, 21:25).

Eile Austria vastu poolfinaalis valusa kaotuse saanud Eesti ei suutnud end tänaseks mänguks korralikult häälestada ja initsiatiiv anti esimestest punktidest alates vastasele, kirjutab volley.ee. 

Peatreener Andrei Ojamets oli mängutulemust kommenteerides väga konkreetne: "See turniir näitas meile seda, et me ei ole vaimselt valmis selliseid kohamänge mängima."

Eesti alustas mängu kooseisus sidemängija Julija Mõnnakmäe, nurgaründajad Nette Peit ja Anu Ennok, diagonaalründaja Kertu Laak, temponaised Eliisa Peit ja Liis Kullerkann ning liberona Kristi Nõlvak.

Kohe esimese geimi alguses oli Albaania meist agressiivsem ja teravam. Kaotusseisul 3:9 vahetas Ojamets sidemängija Julija Mõnnakmäe asemel platsile Kaisa Bahmatsevi ja hetkeks tundus, et suudame vastastele siiski vastu hakata. Aga seisult 11:14 võitis Albaania 8(!) punkti järjest ning sellest me enam ei toibunud. Geimi kaotus tuli masendavate numbritega 14:25.

Teise geimi esimesi punkte mängisime taas ebakindlalt, aga geimi keskpaigas olime kenasti mängus sees. Viigiseisust 12:12 alates läks Albaania mõne punktiga ette, aga sarnaselt esimese geimiga toimus seletamatu ja lõplik murdumine seisult 15:17 kui vastased võtsid 7(!) punkti järjest ja geimivõidu skooriga 17:25.

Kolmandaks geimiks jättis Ojamets pingile Eesti viimaste aastate parima mängija, aga täna tavalisest kahvatumalt esinenud, Anu Ennoki. Nii alustasid viimaseks jäänud geimi nurgaründajatena Nette Peit ja Kristiine Miilen.

Eesti sai küll selles geimis parema stardi kui eelmistes, juhtisime 7:3, aga Albaania reageeris kiirelt ja seisul 8:8 oli tablool juba viik. Juhtima läksid albaanlannad esimest korda 10:9 ning sealt edasi mängisid mõlemad naiskonnad väikeste tõusude mõõnadega. Meie poolt vaadatuna vahetus seis: 15:12, 16:18, 19:19. Sellest seisust alates mängis Albaania taas veidi kindlamalt ja nii tuli meile ka otsustavas kolmandas geimis vastu võtta kaotus 21:25.

Meie naiskonna parim oli täna Kertu Laak 16 punktiga (+8), Liis Kullerkann lisas 7 punkti. Üleplatsinaine oli Albaania diagonaalründaja Erblira Bici, kes tõi oma naiskonnale 17 punkti (+11), aga otsustavaks said siiski Eesti omavaead. Kolme geimi peale tegime meie kokku 22 omaviga Albaania 11 vastu.

Nii lõpetas Euroopa Hõbeliiga alagrupiturniiri ilusasti mänginud ja suurte lootustega finaalturniirile tulnud Eesti naiskond selle hooaja siiski neljanda kohaga.

Naiskonna mängijatel algab nüüd puhkus, uuesti kogunetakse 16. juulil, et alustada ettevalmistust Euroopa meistrivõistluste kvalifikatsiooniturniiriks. Meie naiskonna vastasteks alagrupis on Rootsi, Soome ja Tšehhi, esimene kodumäng Soome vastu 15. augustil Tallinnas Kalevi spordihallis.