Šveits ja Brasiilia pidasid tulise lahingu. Foto: DARREN STAPLES
Jalgpalli MM
17. juuni 2018, 22:54

Visalt võidelnud Šveits napsas Brasiilialt vajalikke punkte (1)

Jalgpalli MMi E-alagrupi teises mängus võitles Šveits Brasiilia vastu välja 1:1 viigi. 

Kohtumises sai otsustavaks Šveitsi kannatlikkus ning distsiplineeritud tegutsemine, mis Brasiilia pallivõlurite võimalused miinimumini vähendas.

Kohtumine algas üsna tempokalt ning brasiillased said oma mängu hästi käima. Korralik söödumäng tõi tulu 20. minutil, kui karistusalast veidi väljaspool jäi ruumi Philippe Coutinhole. Barcelona ründaja kaks korda ei mõelnud ning keerutas palli kauni tabamusega ristnurka. 

Avavärava järel rahunes mäng oluliselt maha ning kummalgi üleliia häid momente ei tekkinud. Nõnda lõppeski avapoolaeg Brasiilia 1:0 eduseisul. 

Riietusruumidest naastes jätkus matš samas rütmis - Brasiilia üritas, Šveits ootas kannatlikult oma võimalust. See tõigi neile edu, sest 50. minutil suunas nurgalöögist palli väravasse Steven Zuber ning viigistas mänguseisu. 

Mida minutid edasi, seda suuremaks Brasiilia surve kasvas. Sarnaselt mitmele tänavuse hooaja MMi mängule ei suutnud favoriit aga oma ülekaalu ära kasutada.

Viimastel minutitel avanes veel mitu hiilgavat võimalust. Esimesel korral päästis Šveitsi väravavaht Jan Sommer, teisel puhul ei suutnud Miranda mõne meetri pealt palli raami suunata, kolmandal korral jäi kuuendal üleminutil Brasiilia lähilöök kinni kaitsjasse. 

Brasiilia kõmmutas Šveitsi väravale küll 19 pealelööki, kuid sisse läks neist vaid üks. 

E-alagrupi seis avavooru järel: