ReketFoto: Robin Roots
Saund
18. juuni 2018, 14:47

Reket: praegu on aeg, kus tint jookseb paberile õige kiirusega

Reket külastas täna Raadio 2 "Suvehommikut", kus rääkis oma muusikast, tulevikuplaanidest ja koostööst salapärase räppari Nubluga.

Reket räägib, et võtab elu väga rahulikult. "Pole aega ega energiat, et midagi pingestada. Katsun muusikat kirjutada, võib-olla lähen trenni, siis kirjutan võib-olla mõne laulu veel. Tegelikult on kõik ikkagi kalendris kirjas. Asjad peavad plaanipäraselt minema, ning siis peab neid natukene rahulikumalt võtma kui läbi pinge," kirjeldab mees oma elu.

Hiljuti tuli räpparil koostöös Nubluga välja lugu "Mina ka". "Kui mina seda lugu esimest korda kuulsin, teadsin kohe, et sellest võiks midagi saada. Loomulikult kui ma esimest korda ka Nublut kuulsin, tegin enda jaoks selgeks, et see on kutt, kellest võib saada midagi suurt ja ainulaadset Eesti muusikas."

Selleks, et sulg jookseks, tuleb Reketi sõnul palju kirjutada ning ka lugeda. "Põhiline on ikka, et sa kirjutad ja kirjutad ning mõtled aktiivselt, ja mitte ainult siis, kui kirjutad. Päeva jooksul mõtled, et sa oled kohal, paned tähele, võtad noppeid populaarkultuurist. Võid võtta ka Kumu püsiekspositsioonidest mingid asjad, mida inimesed võiksid teada ning nende vahel paralleele ja metafoore tuua," räägib räppar.

Suvel üritab Reket palju uut muusikat kirjutada. "Ma arvan, et praegu on aeg ja koht, kus tinti jookseb paberile õige kiirusega." Lisaks soovib ta aidata Nublul albumi välja anda.