Eesti uudised

VIDEO | Setomaa vald kaalub kõigi põllumaade mahedaks muutmist (11)

LISA KOMMENTAAR

kukeseen19. juuni 2018, 20:42
yllatus19. juuni 2018, 19:16
vahel tuleb ajalehest ka häid uudiseid
Unistada ju võib19. juuni 2018, 12:03
Kahjuks toimib see mahevärk suurema tootmismahu juures vaid 2..3 korda kõrgema toetusmäära abil, võrreldes tavatootmisega. saagikuse võid ka kahega jagada, ehk siis põllumaad on ka rohkem vaja aga hind on poes ikka topelt. Ühesõnaga jääb see mahevärk ikkagi niššitooteks.
Mesilane19. juuni 2018, 08:14
Väga hea idee! Puhas loodus on meil ainuke ressurss mis meil on, ja uskuge, see on varsti selline turismimagnet. Ükskord Saksamaalt läbisõites tegin väikse peatuse, istusime ja sõime natuke ja ühel hetkel sõber küsib, et kas ei ole imelik, et ühtegi lindu nagu ei ole näha? Ja tõesti, neid on ikka suhteliselt vähe, kuna põlde nii hullult mürgitatakse ja pole sitikaid mida neil lindudel oleks siis süüa. Lindude toidulaud on ära hävitatud. Rääkides sel teemal kaugsõidu autojuhtidega, siis nad on sama täheldanud. Ise me ei oska oma puhast loodust niivõrd hinnata, kuna meie jaoks on see liiga tavaline, aga Hiina turisti jaoks on isegi Tallinna õhk nii puhas, et saab kopsukrambid. Üks ameerika turist kunagi ütles, et teil õhk nii harjumatult puhas ja pilved madalal, taveas on ilus, on ilusad pilved, ei ole mingit sudu ja vinet. Kaevust ketrad pangega külma vett, see kõlbab kohe juua, ei pea enne sajast filtrist läbi käima. Meil on ilusad metsad jne. On jah teaduslikult tõestatud, et see lubatud kogsu mürki mida taimekaitses kasutatakse, ei ole inimesele ohtlik, aga tuleb selgelt endale aru anda, et aastast aastasse pritsitakse neid põlde, ei kao see mürk mitte kuhugi, see kõik ladestub pinnasesse ja põhjavette ja me joome ja sööme selle lõpuks endale kõik sisse. Palju on arvatud, et see mürgitamine on mingite euroopast väljaspool asuvate riikide teema rohkem, et meil ei ole see mureks, kuna meil on tugev kontroll jne, tuhkagi krt. Mürk ei ole mingi odav asi, see on just rikaste riikide probleem, vaesed riigid ja farmerid ei jõua omale neid kalleid mürke lubada. Ja pole mõtet rääkida, et nüüd on moodsamad, paremad, vähem kahjulikumad mürgid - mürk on mürk, see peab tapma, muidu ta poleks mürk. Mahe tooted on jah poodides suhteliselt kallid, aga ise ikka kui vähegi kannatab ostan ikka mõne mahetaluniku käest, saan inimest toetada ja saan omale hea ja maitsva toidu. Setumaa peaks kindlasti selle väärt ideega edasi minema ja riik peaks seda kindlasti toetama, sest mahetootmine kahjuks on praegu veel väga kallis.
Juhan.19. juuni 2018, 07:41
Jutupaunikud võivad rääkida kõike aga ei saa igale põllule sõnnikut et toota mahedat.
Mesilane19. juuni 2018, 08:21
Küll saab, kõike saab teha, kui tahta. Kusagilt otsast peab alustama. Sellise suhtumisega, et ah niikuinii ei saa, ei jõuagi mitte kuhugi. See ei ole jah lihtne plaan, ühe nipsuga seda ei tee, aga usun, et kui on tahtmist, ja omavahel kokkuleppele saadakse, siis tehakse ära kah. Ma võin eksida, aga tavapõllundusest mahedale üle minek oli vist juba 5 aastat? Nii kaua on need mürgid vist seal mullas, aga võin ka eksida.
saab19. juuni 2018, 18:42
Küsimus on vast selles kas on viitsimist ja ehk möni "talumees" ei teagi mis see mahe on.
Ega mürgi pritsimiseks pole möistust vaja seda teevad "pöllumeeste" eest ära masinad ja toetus.
....19. juuni 2018, 05:07
Vaadake, et Westman ei tule.
Super19. juuni 2018, 03:01
hallo18. juuni 2018, 22:51
tulevikku silmas pidades: ainuõige otsus
võimas! äge!18. juuni 2018, 22:47