Harry Kane võiduväravat tähistamas.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpalli MM
18. juuni 2018, 23:01

Harry Kane tõi inglastele üleminutitel dramaatilise võidu! (3)

Olukordade realiseerimisega selgelt hädas olnud Inglismaa koondis suutis mängulise ülekaalu võiduks realiseerida alles teisel üleminutil, kui oma kohtumise teise värava löönud Harry Kane vormistas 2:1 võidu.

Inglased alustasid mängu suurepäraselt, sarnaselt Belgiaga saadi vastase väravale kohe surve peale ning juba 11. minutil viis kapten Harry Kane britid 1:0 juhtima. Peale väravat jätkati kõrget pressi ja tekitati ridamisi võimalusi, ent teist kolli ei tulnud ega tulnud.

Kehtis vana jalgpallurite tõde „Kui ise ei löö, siis lüüakse sulle.” Kyle Walker tegi trahvikastis Ben Youssefi vastu vea ning kuigi väravavaht Jordan Pickford hüppas õigele poole, realiseeris Ferjani Sassi 11 meetri karistuslöögi.

Poolaja lõpus oli inglastel veel kõvasti võimalusi värava löömiseks, Lingard põrutas aga karistusala keskelt palli kosmosesse ja tabas mõned minutid hiljem ka posti. Poolajapausile mindi siiski 1:1 viigiseisul.

Teisel poolajal jätkus mäng samamoodi, Inglismaa surus, aga Tuneesia seisis kaitses hästi ja neutraliseeris kõik rünnakud. Brittide peatreener Gareth Southgate tõi lõpus veel platsile noored pallurid Marcus Rashfordi ja Ruben Loftus-Cheeki, ent midagi ohtlikku ei suudetud tekitada. Alles teisel üleminutil lõi Harry Kane standardolukorrast oma kohtumise teise värava ja päästis inglastele kolm võidupunkti.

G-alagrupi teises voorus lähevad vastamisi Inglismaa ja Panama ning Belgia ja Tuneesia.