Jaapanlased võiduväravat tähistamas.Foto: Sputnik
Jalgpalli MM
19. juuni 2018, 16:57

Jaapanlased kasutasid arvulise ülekaalu ära ja võtsid olulise võidu! (2)

Kolumbia jäi kohe mängu alguses arvulisse vähemusse ja kuigi poolaja lõpus suudeti veel viigistada, võtsid jaapanlased siiski 2:1 võidu ja kirjutasid keerulises alagrupis kolm punkti tabelisse.

Action’iga selles mängus ei oodatud, juba kolmandal minutil tõrjus Carlos Sanchez oma trahvikastis palli käega ning kohtunikul ei jäänud muud üle kui anda penalti ja Kolumbia keskpoolik duši alla saata. Dortmundi Borussia mängumees Shinji Kagawa lükkas palli külma kõhuga keskele, Ospina hüppas eest ära ning Jaapan juhtis 1:0.

Kohe peale väravat haaras Kolumbia initsiatiivi ja mängupildi järgi polnud kuidagi aru saada, et neil platsil mees vähem oleks. Radamel Falcao oli värava ees terav ja palju ei jäänud ka tabamusest puudu. Jaapani passiivsus maksis neile 39. minutil ka kätte. Juan Quintero lõi palli kavalalt müüri alt läbi ja viigistas mänguseisu.

Teisel poolajal oli üritavamaks pooleks arusaadavatel põhjustel Jaapan, arvuline ülekaal realiseeriti väravaks 15 minutit enne mängu lõppu, kui Keisuke Honda nurgalöögi lõi peaga sisse Yuya Osako. Sellega ei olnud mäng veel tehtud. Kolumbia tõi ründejõudu juurde AC Milani kesktormaja Carlos Bacca näol. Jaapani väravat suruti kõvasti, ent Aasia saareriik pidas vastu ja võttis üliolulise 2:1 võidu.

18.00 kohtuvad sama alagrupi meeskonnad Poola ja Senegal. Jaapani järgmine mäng on pühapäeval Senegali vastu, Kolumbia mängib Poolaga.