Venelased rõõmustamas Deniss Tšerõševi (nr 6) 2:0 värava üle.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpalli MM
19. juuni 2018, 22:50

KAHEST KAKS! Venemaa kindlustas sisuliselt edasipääsu, Salah skooris (1)

Venemaa jalgpallikoondis jätkas kodust MMi suurepäraselt, täna rulliti tulemusega 3:1 üle Egiptusest.

Võrdselt ja võimalustevaeselt kulgenud avapoolajale järgnes külm dušš egiptlastele. Paremkaitsja Ahmed Fathy lõi 47. minutil palli õnnetult omaväravasse.

Muide, tegu on käimasoleva MMi viienda omaväravaga. Rohkem (kuus) on löödud vaid aastal 1998.

Ent see oli alles Vene laviini algus. 59. minutil unustati trahvikastis täiesti valveta Deniss Tšerõšev, kes palli tänulikult kümne meetri pealt Egiptuse puuri vajutas - 2:0. Sama mees lõi avavoorus Saudi Araabia võrku kaks palli.

Möödus kolm minutit, kui Artjom Dzjuba kodupubliku kolmandat korda rõkkama pani. Ka seal eksis Egiptuse kaitse. Tundus, et viimane pooltund tuleb pingevaba veeretamine.

Nii võinukski minna, kui videokohtuniku abiga (jälle!) poleks 73. minutil Egiptuse kasuks määratud penaltit. Mohamed Salah, kelle vastu viga tehti, realiseeris selle külmavereliselt ja taastas pisut egiptlaste eneseusku. Ent usuks see jäigi. Rohkem väravaid Peterburis ei nähtud.

Matemaatiliselt on veel kõik võimalik, kuid sisuliselt kindlustas Venemaa endale pääsu 16 sekka. Eriti seetõttu, et neil on lisaks kuuele punktile suurepärane väravate vahe (8:1). Mõlemad mängud kaotanud Egiptust ootab ilmselt alagrupiturniiri järel kojusõit. Rohkem selgust võib majas olla homse Saudi Araabia - Uruguai mängu järel.

Ahjaa, venelaste kaheksa väravat on juba hulga parem näit kui eelmise kahe MMi (2002 ja 2014) peale kokku (kuus).