Hector Cuper. Foto: AFP/Scanpix
Jalgpalli MM
20. juuni 2018, 09:55

Egiptuse peatreener: me ei tea, mis oleks saanud, kui Salah oleks tippvormis olnud (6)

Egiptuse jaoks lõppes tänavune jalgpalli MM suure tõenäosusega teisipäeva õhtul, kui alagrupivooru teises mängus jäädi 1:3 alla Venemaale. 

Kuigi täpne tõde selgub pärast Uruguay ja Saudi Araabia omavahelist mängu, võivad 28aastase vahe järel suurturniirile jõudnud egiptlased A-alagrupist edasipääsemise lootused suure tõenäosusega kraanist alla lasta. 

Vaaraode, nii Egiptuse koondist kutsutakse, juhendaja Hector Cuper sõnul jääbki nende MMi varjutama suur küsimus - mis olnuks, kui Salah oleks täiesti terve olnud?

"Keegi ei saa eitada tema tähtsust," sõnas argentiinlasest loots pärast mängu meediale. "Keeruline on öelda, mis oleks saanud, kui ta oleks tippvormis olnud." 

Salah vigastas oma õlga Meistrite liiga finaalis, kui jäi kahevõitluses Sergio Ramosega õnnetult hispaanlase alla kinni. 

"Salah tundis ennast piisavalt hästi, et mängida. Selles vormis ta oli. Ma olen alati öelnud, et iga vutijuveeli taga peab olema toetav meeskond ja ma olen uhke, et meil see ka nii oli."

"Võib-olla polnud me piisavalt otsustavad, kuid peame võtma vastu ka kiitust selle eest, mida oleme juba ära teinud. Egiptus on 28 aastase vahe järel uuesti MMil," sõnas Cuper lõpetuseks. 

Egiptuse viimane alagrupimäng toimub järgmisel esmaspäeval kui minnakse vastamisi Saudi Araabiaga.