Lionel Messi. Foto: IPA/Scanpix
Jalgpalli MM
20. juuni 2018, 10:58

SUUR STATISTIKAPOMM | Kes oli tänavuse MMi esimene väravalööja, kaardisaaja ja penaltieksija (1)

Eile õhtul tehti ring peale alagrupiturniiri esimesele mängudevoorule. Sel puhul on paslik tagasi vaadata esimesele 16 mängule ning meenutada, mis avaringis juhtus. 

38 väravat löödi esimeses ringis ehk 2,38 tabamust mängu kohta. Eelmisel MMil sahistati võrke keskmiselt 2,7 korda mängus. 

Tänavuse MMi kõige kiireim värav sündis Portugali ja Hispaania vahelises kohtumises, kui Cristano Ronaldo realiseeris mängu neljandal minutil penalti.

Enim väravaid lõi oma avaringimängus Venemaa (5), kes jätkas avamängu 5:0 võiduga ka uhket traditsiooni. Nimelt pole üksi võõrustajariik MMi avamängus kunagi kaotanud.  

Tänavuse MMi avaväravaga kirjutas ennast jalgpalliajalukku Juri Gazinski. 

Videokohtuniku ehk VARi kasutati esmakordselt Prantsusmaa ja Austraalia vahelises kohtumises, kui VARi abiga määrati prantslaste kasuks penalti. 

9 penaltit määrati kokku esimese 16 mänguga

7 penaltit määratud üheksast suudeti realiseerida.

Esimesena eksis 11 meetri karistuslöögil Argentina koondise superstaar Lionel Messi. 

4 omaväravat löödi esimese ringi mängudega. Koos Egiptuse ja Venemaa teise ringi mänguga on nähtud juba viit omatabamust. 

Esimesena suutis palli enda võrku koksata marokolane Aziz Bouhaddouz.

4 väravat on löödud tänavusel MMil otse karistuslöögist. Esimesena sai sellega hakkama Cristiano Ronaldo. 

50 kollast kaarti välkus avaringis mängijate silmade ees.

Tänavuse MMi esimese kollase kaardi teenis venelane Aleksandr Golovin. 

1 mängija (Kolumbia kaitsja Carlos Sanchez) saadeti avaringis punase kaardiga väljakult minema.

Jaapan on esimene Aasia meeskond, kes suutnud MMil mõnda Lõuna-Ameerika koondist võita. Kokku kulus selleks 18 kohtumist. 

Avaringi edukaim väravakütt oli Cristiano Ronaldo (3), kes suutis mängus Hispaania vastu kübaratriki teha. Ühtlasi sai portugallasest 33aastaselt läbi aegade vanim mängija, kes MMil kaabutrikiga hakkama saanud. 

Senegal on ainus Aafrika meeskond, kes tänavusel MMil suutnud oma avakohtumise võita. Nii Egiptus, Maroko, Nigeeria kui ka Tuneesia pidid esimeses mängus vastaste paremust tunnistama.